"SZÚNYOGGYÉRÍTÉS" címkével ellátott hírek
Ezen a héten újabb 185 településen, összesen 67 ezer hektáron folytatja a szúnyogirtást az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) - tájékoztatta az OKF helyettes szóvivője hétfőn az MTI-t.
Megkezdődött a kémiai szúnyogirtás, amely ezen a héten 70 ezer hektárt érint - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője hétfőn az MTI-t.
Folytatja a központi szúnyoggyérítési programot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF); ezúttal a Balatonnál és a Dunánál irtják a vérszívókat - tájékoztatta az OKF helyettes szóvivője kedden az MTI-t.
Idén június 13-án vette kezdetét a központi finanszírozású országos szúnyoggyérítési program azokon a területeken, amelyeken a legtöbb vérszívó rovar található. A tervek szerint június 20. és 26. között 57 ezer hektáron zajlik gyérítés légi kémiai eljárással, 31 ezer hektáron földi kémiai eljárással, biológiai módszerrel pedig 7500 hektárt kezelnek.
A korábbi évekhez hasonlóan az idén is mintegy 1,5 milliárd forintot szánnak a várható jelentős szúnyoginvázió elleni hatékony védekezésre, az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg.
A balatoni csípőszúnyog-gyérítés elrendelésének idejét meghatározó szakértői csoport szerint szükségessé vált az idei első biológiai védekezés, amelyet a következő hét elején tartanak - tájékoztatta Balassa Balázs, a szúnyogirtást koordináló Balatoni Szövetség elnöke kedden az MTI-t.
A tizenegy héten át, 745 ezer hektáron végzett munkát követően lezárult a 2015-ös szúnyoggyérítési program - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szerdán a honlapján.
Idén június 23-án veszi kezdetét a központi szúnyoggyérítési program azokon a területeken, amelyeken a legtöbb vérszívó rovar található. A szúnyogok számát és az elvégzett munkát ellenőrző szakértők, valamint magát a gyérítést végző szakemberek is készen állnak a munkálatok megkezdésére.
A biológiai szúnyoggyérítés nagyságrendekkel olcsóbb és biztonságosabb a kémiai módszereknél, az ország területének mégis csupán 5 százalékán alkalmazzák – mondta Makrai László biológus, a Szegedi Környezetgazda Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a témában rendezett konferencián kedden a csongrádi megyeszékhelyen.
Csongrád megyében augusztus 6-án, szerdán folytatódik a június elején megkezdett szúnyoggyérítési program.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó