"SZŰRÉS" címkével ellátott hírek
Ismét kevesebben járnak szűrésre, egyre több a női fertőzött, nincs állami támogatás, tévhitek viszont annál inkább. Takács Sándorral, az idén 30 éves Anonim AIDS Tanácsadó Szervezet koordinátorával a szervezet történelméről, a magyar HIV-helyzetről és a sürgető problémákról beszéltünk.
Magyarországon folyamatosan emelkedik a HIV-fertőzöttek száma, rengetegen nem is tudnak arról, hogy megfertőződtek - írta a Magyar Nemzet.
Október a mellrák elleni küzdelem hónapja. Régen az emlőrák diagnózisa egyenlő volt a halálos ítélettel. Ma már jól gyógyítható a betegség, ha időben észreveszik, de a félelem a nőkben változatlan- írja a hirado.hu
A kormány szélesíteni kívánja a hepatitisz C vírus szűrésének lehetőségeit, emellett mindent megtesz azért, hogy minél több beteg kaphasson mielőbb hatékony kezelést - mondta az egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár kedden a hepatitisz világnap alkalmából tartott sajtótájékoztatón Budapesten.
Nyírády Péter egyetemi tanár szerint az idejében felfedezett prosztatarák gyógyítható, ezért fontos, hogy a kellemetlen vizsgálat ellenére minél többen elmenjenek a szűrésre.
Évente mintegy 300 új HIV-fertőzöttet regisztrálnak az országban - mondta Szlávik János infektológus a Magyar Nemzetnek. Hozzátette, hogy jelenleg körülbelül 1700 embert kell HIV-fertőzés miatt rendszeresen szűrni, ez a szám nő évente mintegy 300-zal, a betegség akár öt-tíz évig is lappanghat.
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy 2016. április 01-től a HIV/AIDS tanácsadó és a Nemzetközi Oltóhely a Derkovits sor 2. alatt folytathatja tevékenységét.
Folytatódik a védőnői méhnyakszűrési program, amelynek az a célja, hogy az érintett nők a lakóhelyükhöz közel, az alapellátás keretében érhessék el ezt a szűrővizsgálatot. Az elmúlt két évben a védőnők segítségével csaknem 54 ezer nő vett részt vizsgálaton, és 1600 esetben fedeztek fel valamilyen kedvezőtlen elváltozást náluk.
Ingyenes egészségügyi szűrést szerveznek hajléktalanoknak a főváros egyik éjjeli menedékhelyén - mondta Szalkay Katalin, a Generali a Biztonságért Alapítvány képviselője vasárnap az M1 aktuális csatornán.
Népszerűek a mobil laborokban, buszokban, kitelepült sátrakban végzett egészségügyi szűrések, preventív vizsgálatok.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft