"SZÜRET" címkével ellátott hírek
Megkezdték a legkorábbi érésű szőlőfajta, a csabagyöngye szüretelését kedden Ordacsehiben, ezzel a megszokottnál mintegy tíz nappal korábban megkezdődött a szüret Magyarországon és egész Európában is - közölte a Varga Pincészet Kft. az MTI-vel kedden.
A megszokottnál jóval korábban, már augusztusban megkezdődhet a hagyományos szőlőfajták szüretelése Tokaj-Hegyalján - közölte Molnár Péter, a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke kedden az MTI-vel.
Ez év őszén is megrendezésre kerül Dévaványán a már hagyománnyá vált Betakarítási Ünnep, amely idén ünnepli megrendezésének 10. évfordulóját. Az ünnepség 2017. szeptember 23-án kerül megtartásra a DÁMK Művelődési Házban (5510 Dévaványa, Gyöngy u. 6.), amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.
Noha a szüret szavunk kapcsán első flesre szinte mindenki a szőlő betakarítására asszociál, miközben… A minap a békéscsabai Árpád Tanyán jártam – Nagy Árpád főzőmestert faggattam a cég jelenéről.
Mennyiségileg vegyes, de minőségileg jó évjárat lehet az idei bor a szüret első tapasztalatai, a szőlős gazdák és borászok várakozásai alapján - derül ki az MTI megyei tudósítóinak körképéből.
Vegyes szüreti eredmények születtek az idén a tokaji borvidéken, az átlagosnál kisebb lett a termés, de jó a minőség - mondta a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke a Magyar Hírlapnak.
Hamarosan kiterjeszti a Földművelésügyi Minisztérium a múlt héten bevezetett, a földrajzi jelzés nélküli borok után literenként harmincforintos összegben megfizetendő ellenőrzési díjat - számol be a Magyar Hírlap keddi számában.
Magyarországon évente több tucatszor riasztják a katasztrófavédőket és a mentőket mustgázmérgezéshez a szüret utáni időszakban. A pincékben felszabaduló gázból elég egy nagy lélegzet, és eszméletvesztés következik be.
Egy egész heti programsorozattal „készült” Doboz nagyközség a szüretre. Fotókiállítás, gasztronómiai bemutató, játszóház, zene és tánc, bál és felvonulás színesítette a programot. A település életének fontos részét képezik a közösségi programot, nem csak kizökkentenek a munkás hétköznapokból, de közösséget is kovácsolnak.
Az esős idő ellenére a sárgamuskotályos szőlő szedésével hétfőn várhatóan megkezdődik a szüret a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidéken - tájékoztatta az állami tulajdonban lévő, a térség legnagyobb felvásárlójának számító Tokaj Kereskedőház Zrt. az MTI-t.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft