"TÁBLAGÉP" címkével ellátott hírek
Egy felrobbant táblagép okozott pánikot a madridi metrón hétfőn - közölték a hatóságok.
Rengeteg gyermek már kisiskolásként megkapja első okostelefonját, illetve táblagépét (manapság ugyanis ez a divat), melyektől hamar függővé válhat (mert mostanság ez a törvényszerű). A hirado.hu ma reggel a Kossuth Rádió Napközben című műsorának témába vágó összeállítását szemlézte, ezt közöljük az alábbiakban.
Hatszáz táblagépet kapott az informatikai alapkészségek elsajátításának segítésére nyolc Csongrád megyei oktatási intézmény a Vodafone Digitális Iskola Program keretében, az eszközöket szerdán adták át Szegeden.
Az éjszakai mód úgy állítja át a képernyőt, hogy az agy könnyebben ki tudjon kapcsolni alváshoz.
Kismértékű, egy számjegyű éves növekedési ütemre és a Windows operációs rendszer részesedésének bővülésére számít a táblagépek világpiacán az amerikai IDC informatikai és távközlési piackutató vállalat.
A táblagépek piacán is megelőzte az Android operációs rendszer az iOS-t, hasonlóan a mobilkészülékekéhez - írja a német Die Welt hírportál az amerikai Gartner piackutató vállalat adatait idézve.
A megyei fogyasztóvédelmi felügyelőségekhez tavaly decemberben országosan körülbelül 230 panasz érkezett tartós használatra rendelt termékre, illetve 43 kifogás élelmiszerrel kapcsolatban; gyakori panasz volt a táblagépek és mobiltelefonok meghibásodása - közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) kedden az MTI-vel.
Csökken januártól az okostelefonok után fizetendő jogdíj mértéke, viszont meg kell fizetni a táblagépek után is a szerzői jogdíjat. Az Artisjus Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület a változást azzal magyarázza, hogy a zene- és filmletöltések miatt évi mintegy 10 milliárd forintnyi szerzői díjat nem fizetnek meg a magyar felhasználók.
Harminc százalékkal csökken január elsejével egy lépésben a mobiltelefonok és 20 százalékkal a digitális televíziózásnál műsorrögzítésre használt eszközök jogdíja, ugyanakkor a díjfizetési kötelezettséget kiterjesztik a táblagépekre is - tudatta az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület pénteken a honlapján.
Ingyenes lesz az Apple új, laptopoknál és számítógépeknél használt operációs rendszere, a "Mavericks" - jelentette be a technológiai cég kedden egy San Franciscóban rendezett sajtótájékoztatón.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft