"TÁBOR" címkével ellátott hírek
Roma származású általános iskolásoknak szervezett tábort a megyei nemzetiségi önkormányzat és a rendőrség Békés megyében.
A nyár most sem múlhatott el a Békés Megyei Néptánc Tábor nélkül, melyet a Belencéres Néptáncegyüttes" bűvkörében" élő 6-13 éves gyerekek már türelmetlenül várnak mindig, az újonnan részt vevő kisdiákok pedig örömmel vesznek rész a számukra még újdonságként ható néptánc foglalkozásokon, melyek most 2017. 07. 31. és augusztus 4. között zajlottak a békési Kecskeméti Gábor Kulturális Központban.
A repülős tábor 35 éve működik, először történt baleset. A Piper egy hegynek ütközött, két 14 éves fiú és a pilóta meghalt, egy 17 éves lány súlyosan megsérült.
A vád szerint a férfi együtt aludt a kislányokkal, tapogatta és szájon csókolta őket.
Az iskolások legnagyobb örömére, hamarosan elkezdődik a nyári vakáció, a nyaralások, táborozások időszaka. Ha alsó tagozatos, kézműveskedés iránt érdeklődő kisdiák vagy, és szívesen részt vennél egy olyan napközis táborban, ahol veled hasonló korú gyerekekkel, sok-sok közös népi játék mellett eltanulhatod néhány népi kézműves mesterség alapjait, akkor Téged is várunk a BÉKÉS MEGYEI „KIS KÉZMŰVESEK” TÁBORÁBA!
Az idei évben elsősorban a kaland- és sporttáborokat keresik a szülők és gyerekek, de egyre nagyobb a népszerűsége a katonai táborokat is, illetve a vándortáborok is. A legdrágábbak több mint 200 ezer, a legolcsóbbak alig több mint tízezer forintba kerülnek.
Roma származású gyermekeknek szervezett tábort a rendőrség és a nemzetiségi önkormányzat Békés megyében.
A füzesgyarmati Lovas Barátok Egyesülete által szervezett események.
Az idén, a néprajzi táborok keretében folytattuk a múzeumokban lévő értékes anyag állagmegóvását, leltározását, feldolgozását.
A gyerekek közül négyen füstmérgezést szenvedhettek.