"TAEKWON-DO" címkével ellátott hírek
Immár 17. alkalommal rendezték meg Hatvanban a Nemzetek Kupája nemzetközi ITF Taekwondo Bajnokságot. 8 ország 280 versenyzője harcolt a díszes serlegekért.
Dublinban, az ITF taekwon-do világbajnokságon először a nők kezdték el a versenyzést. Az első versenyszám a formagyakorlat (tull) volt, amelyen nagyon sokan indultak. A Békés megyeiek mindent megtettek, de ebben a világbajnoki mezőnyben még ez a tisztes és becsületes helytállás is kevésnek bizonyult.
Békés megye csak úgy ontja magából a világklasszis sportolókat. A hétvégén a 16 esztendős Kollárovszky Viktória, a Viharsarok BUDO SE Békéscsaba ITF Taekwon-do szakosztály ifjú reménysége (mit ifjú?, 11 éve karatézik) a fővárosi világkupán, +65 kilóban 2. helyezést ért el. Mi több, a Viharsarok Budo SE csapatával (amelyben csak Viki volt a csabai, a többiek más város karatékái) pedig aranyos, azaz első lett. Taps, taps és taps. Mindkét érem a békéscsabai Dávid Nóra (IV. dan) vezetőedző munkásságát dicséri.
A hét végén Kolozsváron szerepeltek a magyar ifjúsági és felnőtt taekwon-do versenyzők Hungarian ITF Taekwon-do Federation csapatnévvel a 7. Európa Kupán.
Békéscsabán, a Városi Sportcsarnokban rendezik meg november 29-én szombaton, 10 órai kezdettel a WTF Taekwon-do Országos Bajnokságot minden kategóriában és minden korosztályban.
Bukarestben a békéscsabaiak számára véget ért a kadet Európa-bajnokság, s Práth Bence az értékes 9. helyet szerezte meg.
Május 18-án a battonyai barátság SE Taekwondo bálat tartott. Az eseményen 160 néző vett részt. 136-an vettek jegyet és a 14 év alattiak ingyen jöhettek be. Ezen kívül volt 20 meghívott vendég és 45 meghívott fellépő látogatott el. A bál jó hangulatban telt, a nézők figyelmét sorra lekötötték az egymást követő modern- és néptáncok. A táncok között ITF Taekwon-do bemutatóknak tapsolhattak a nézők, több részletben.
Már majdnem úgy tűnt, hogy a szép hagyományokkal rendelkező Békés megyei harcművészeti rendezvény, a Demonstrációs Nap elmarad. Az eredeti helyszínen különböző okok miatt nem lehetett most megtartani a programot, és szinte az utolsó pillanatban változtatta meg a helyszínt a szervező Békés Megyei harcművész Szövetség, és így kerültek a megye budokái a Fehér- és a Fekete-Körös találkozásánál található népszerű fürdő és kiránduló helyre, Szanazugba.
Többször is dobogóra állhattak a Békés megyei taekwon-dósok a Hatvanban rendezett Nemzetek Kupáján.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft