"TÁJHÁZ" címkével ellátott hírek
Öt esztendővel ezelőtt, 2010-ben, nyolcvan éves korában, Kiss-Rigó László Szeged-Csanád Megyei püspökkel együtt kapta meg a Hunya Községéért kitüntető címet. Még ma sem akarja elhinni, hogy nem csak napon emlegették egy püspökkel, hanem ő is ugyanolyan kitüntetést kapott, mint a püspök úr. A püspök azért kapta a kitüntetést, mert sokat segített abban, hogy a leégett katolikus templom helyett új temploma legyen a falunak. Szabó Béla azért kapta a kitüntetést, mert hatvan év munkájával létrehozott egy faluházat, mely megkapta a tájház besorolást és Hunya egyik idegenforgalmi nevezettességévé vált.
Alig csukódott be kocsink ajtaja, azonnal kinyílt a szemmel láthatóan régi, alacsony ház bejárati ajtaja, ahol előbb Margó néni (Szabó Béláné), utána Béla bácsi (Szabó Béla) is megjelent. Margó néni sietve elindult a kiskapu felé, Béla bácsi az ajtóból kiáltott ki az utcára: Jöjjenek nyugodtan!
Alig csukódott be kocsink ajtaja, azonnal kinyílt a szemmel láthatóan régi, alacsony ház bejárati ajtaja, ahol előbb Margó néni (Szabó Béláné), utána Béla bácsi, Szabó Béla) is megjelent. Margó néni sietve elindult a kiskapu felé, Béla bácsi az ajtóból kiáltott ki az utcára: Jöjjenek nyugodtan!
Ismét Füzesgyarmatra látogattak a budapesti Bokréta Lakásotthon lakói, akik a hasznos munkavégzés mellett élménygazdag programokon vehettek részt.
Felüdülés, termálélmény, színes programok! Ez várja a Békés megye északi részén fekvő, vasúton is megközelíthető településre érkezőket.
Életveszélyessé nyilvánította a szombat este kigyulladt veszprémi Bakonyi tájházat a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság - tájékoztatta az igazgatóság szóvivője vasárnap az MTI-t.
Idén is folytatódott a 37 éve folyó értékmentő munka a fővárosi gyermekvédelmi gondoskodásban lévő fiatalok munkája által.
Kigyulladt egy nádfedeles tájház szombat este Sajóbábonyban, a tűzben senki nem sérült meg - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó