"TAKARÉKSZÖVETKEZET" címkével ellátott hírek
Előzetes letartóztatásba került egy takarékszövetkezeti vezető, aki sikkasztással és csalással csaknem 60 millió forintos kárt okozott négy sértettnek - tájékoztatta a Békés Megyei Főügyészség pénteken az MTI-t.
A Szeghalom és Vidéke Takarékszövetkezet pályázatot hirdet békéscsabai kirendeltségénél kirendeltség-vezetői munkakör betöltésére.
Több mint 15 ezren érdeklődtek január óta a takarékszövetkezeteknél a családok otthonteremtési kedvezménye (csok) iránt, a csok tavaly júliusi indulása óta a takarékok mintegy kétezer igénylést fogadtak be, ezek közel 30 százaléka mellé igényeltek az ügyfelek lakáscélú hitelt - közölte a Takarékbank Zrt. pénteken az MTI-vel.
A szövetkezetek országszerte 1500 fiókban várják az érdeklődőket.
Szerdán a Sajóvölgye Takarékszövetkezet, csütörtökön pedig a Téti Takarékszövetkezet nyújtott be keresetlevelet a Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiumához a forinthiteles szerződések egyoldalú módosítása ügyében - közölte a törvényszék - olvasható a híradó.hu-n.
Hatályba lépett kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) határozata, amely visszavonta az Alba Takarékszövetkezet tevékenységi engedélyét, ez megnyitja az utat a takarék végelszámolása vagy felszámolása, illetve a betétesek kártalanítása előtt - közölte az MNB kedden az MTI-vel.
Az Országos Betétbiztosítási Alap hét munkanapon belül átadta a kifizető szervezeteknek 29 266 betétes, a károsultak 97 százalékának pénzét - írta a híradó.hu.
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatósága a napokban döntött arról, hogy az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezetnek a jegybanki növekedési hitelprogramból (nhp) származó hitelportfólióját esetleg megvásárló hitelintézet is kaphasson 0 százalékos jegybanki refinanszírozást - közölte az MNB a honlapján.
Hűtlen kezelés gyanújával nyomoz a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet ügyében ismeretlen tettes ellen - erősítette meg az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az MTI-nek.
A Takarékbanktól és az Országos Betétbiztosítási Alapból (OBA) kap kártalanítást a bajba került Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet mintegy 28 ezer betétese. A pénzintézet működési engedélyét pénteken vonta vissza a Magyar Nemzeti Bank (MNB), mert felelőtlenül, szabálytalanul és a betétesek pénzét kockáztatva működött. A Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete szerint az orgoványi eset egyedülálló, a takarékszövetkezeti szektor helyzete stabil.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
6 210 Ft