"TALAJ" címkével ellátott hírek
Az LMP arra szólítja fel a kormányt: tettekkel is bizonyítsa, hogy a termőtalaj nemzeti kincs.
Humusz nélkül a talaj leromlik – egy erdélyi tanár gilisztákat fog be humusz előállítására, ezzel járul hozzá a talajok termékenységének javításához.
Kínában kritikus állapotban van a természeti környezet, a víz, a levegő és a talaj minősége - állapította meg a kínai környezetvédelmi tárca miniszterhelyettesére hivatkozva, adatokkal alátámasztva a kínai média csütörtökön.
A napok óta tartó hőség, illetve erős napsugárzás hatására több városban is emelkedett a talaj közeli ózon koncentrációja, ezért az elmúlt 24 óra mérési adatai alapján tizenöt hazai város levegőjét a "kifogásolt" kategóriába sorolta az Országos Környezetegészségügyi Intézet által elkészített napi elemzés - közölte az ÁNTSZ a Facebook-oldalán.
A Nemzetközi Rizskutató Intézetnek (IRRI) olyan rizsfajtát sikerült hagyományos keresztezéssel létrehoznia, amely nitrogénben szegény talajon is jól növekszik, így 20 százalékkal nagyobb termésátlagot eredményezhet a mostani fajtákhoz képest. Sigrid Heuer, a manilai székhelyű intézet munkatársa elmondta, hogy az intézet szakemberei egy indiai vadrizsből származó gént vittek át a modern változatokba, de nem genetikai mérnökséggel, hanem a keresztezés hagyományos módszerével.
- 50%--ban vagyok elégedett. A gerenda és az ugrás nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, de a korlát és a talaj jó volt – mondta Böczögő Dorina, aki javított a pekingi eredményén. Ott összetettben az 52. volt, Londonban a 47. helyet szerezte meg.
Hírek