"TÁLLAI ANDRÁS" címkével ellátott hírek
Van amikor halni kell a hazáért, míg máskor élni és tenni kell érte - jelentette ki a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője pénteken a Borsod megyei Harsányban.
A személyi jövedelemadóhoz hasonlóan a jövedéki adóbevallás tervezetét is a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) készíti el 2018-tól, miután július elsején hatályba lép az új jövedékiadó-törvény - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-nek.
Tállai András többször szembekerült a nemzetgazdasági miniszterrel. A NAV-nál már hetek óta nyílt titokként kezelik a távozását. A gazdasági tárca megalapozatlannak tartja a menesztésével kapcsolatos híreket.
Az idén csaknem 440 ezer magánszemély bevallását készítette el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, jövőre pedig a rendelkezésére álló adatok alapján külön kérés nélkül, automatikusan a NAV tölti majd ki az szja-bevallásokat - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára az MTI-nek.
A dohánytermékek adója 29 százalékkal emelkedik 2017 végéig, az üzemanyagban pedig kinéz egy 5-10 forintos automatikus jövedékiadó-emelés.
Új jövedéki törvényt dolgoz ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), amely segíteni fogja a pálinkakészítőket - mondta Tállai András pénteken, a 17. Gyulai Pálinkafesztivál keretében megrendezett jövedéki konferencián.
Péntek este a XVII. Gyulai Pálinkafesztivállal hivatalosan is kezdetét vette a 2016-os fesztiválszezon.
Péntek este a XVII. Gyulai Pálinkafesztivállal hivatalosan is kezdetét vette a 2016-os fesztiválszezon.
A kockázatos adósokat kiemelten ellenőrzi az idén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, főként a jogszabályokat szándékosan megszegőket szeretné kiszűrni az adóhatóság - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára a NAV Egerben tartott kétnapos konferenciájának zárónapján.
És ezzel túl is lőtt a kormány a kitűzött célon.