"TANANYAG" címkével ellátott hírek
Újra tanítanák a bajor iskolákban Adolf Hitler Mein Kampfját. A baloldali ellenzéki pártok szerint a diákok így könnyebben megérthetnék Németország történelmét. A zsidószervezetek tiltakoznak, a tervezet már elkészült.
Élelmiszerbiztonság tananyag készült négy magyarországi felsősoktatási intézmény fejlesztésében, a projektben a debreceni, a szegedi, nyugat-magyarországi egyetem, valamint az egri főiskola vett részt - erről Jávor András, a Debreceni Egyetem rektorhelyettese beszélt az M1 aktuális csatornán vasárnap.
Nem feltétlenül új évfolyam bevezetésére, inkább jelentős tananyagcsökkentésre van szükség, mivel az alapkészségek fejlesztésére, gyakorlásra és tehetséggondozásra nem jut elég idő az általános iskolában - idézte a Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) friss felmérésének legfontosabb megállapítását szerdai számában a Magyar Hírlap.
A programozást egészen fiatal korban el lehet kezdeni: már az alsó tagozatosok is könnyen megtehetik az első lépéseket.
Új hulladékgazdálkodási, szennyvízkezelési és megújulóenergia-szakoktatási tananyagot dolgoz ki a Szent István Egyetem (SZIE), a Nyugat-Magyarországi Egyetem és a Nyíregyházi Főiskola konzorciuma. Az oktatási anyag 864 millió forintos uniós támogatásból valósul meg – tájékoztatta Gyuricza Csaba, a SZIE Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karának dékánja az MTI-t.
Csak az állami iskolákban vezetik be kötelezően az erkölcstan- és hittanórákat, a magán- és alapítványi intézményekben nem - írta a Magyar Nemzet.
A kész szöveg már a nemzetgazdasági miniszter asztalán van, az ő aláírására vár az oktatási államtitkárság.
Pedagógusok, szülők és diákok panaszkodnak egyre gyakrabban amiatt, hogy a tankönyvekben szereplő anyagok „tanulhatatlanok és taníthatatlanok”. A szövegek hosszúak, nehezen érthetőek, sok bennük a szak- és idegen szó. A tanár nehezen készül fel az órára, a gyerek egyedül nem tudja értelmezni az anyagot, a szülők pedig tehetetlenek, nem tudnak csemetéiknek segíteni.
Közösen állított össze tananyagot biotechnológus hallgatóinak a Pécsi Tudományegyetem és az eszéki Josip Juraj Strossmayer Egyetem az elmúlt egy évben egy 1,8 millió eurós biotechnológiai fejlesztési program keretében.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft