"TANÁR" címkével ellátott hírek
"Forródrótot" létesítenének Ausztriában azoknak a tanároknak és diákoknak a megsegítésére, akiket sérelem ért az iskolában; az eseteket a tervek szerint később kivizsgálnák. Erről beszélt az osztrák sajtónak adott szerdai interjújában Heinz-Christian Strache szabadságpárti (FPÖ) osztrák alkancellár.
Floridában szerdán törvényt fogadtak el arról, hogy a tanárok fegyvert viselhetnek a tanintézményekben.
A harminc év fölötti kadarkúti tanárnő ügyében nyomoz a rendőrség. A nemi aktust egy harmadik fél a mobiltelefonjával felvette.
Bár ötezer fővel nőtt 2012 óta a tanárok száma, a férfiakat továbbra sem vonzza jobban a pedagógusi pálya - derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) adatainak felhasználásával a Magyar Nemzet által készített összesítésből.
Tanárt keresnek egy skóciai szigetre, az érdeklődő a világ bármely pontjáról beadhatja jelentkezését. Mindössze hét gyerek oktatásáról kellene gondoskodni, hátrány viszont, hogy Muck az egyik legelhagyatottabb sziget a világon.
Mivel kapcsolatba hozhatóak Gülen hitszónok tanaival. Eltűnt pár attasé is.
Egy miskolci általános iskolában a lányöltözőben történt az incidens, a 16 éves fiú nem akart kimenni, amíg a lányok öltöztek, majd a tanárra is rátámadt.
A szövegértési feladatlapon található Moravcsik Gyula-írás a papiruszokról nem volt túl nehéz - mondta az Eduline-nak egy magyartanár, aki szerint a második részben pedig az érvelő fogalmazást választják idén is a legtöbben, de Tamási Áron novellája és a Vörösmarty-Illés összehasonlító elemzés is jól megírható.
A szakgimnáziumok természettudományi oktatását lebutító minisztériumi tervvel nemcsak az a gond, hogy "szűk látókörű szakbarbárokat" nevel a jövő nemzedékéből, hanem az is, hogy földrajztanárok százai válhatnak állástalanná. A Magyar Földrajzi Társaság kétségbeesett kiáltvánnyal igyekszik aktivizálni a szakmát és az érintetteket.
A mezőberényi Nagy Ferenc, azaz Feri bácsi eredendően földrajz-rajz szakos pedagógus, de már 28 esztendősen a 2-es számú általános iskolát igazgatta, később az 1-est, mellette pedig számtalan társadalmi pozíciót elvállalt a település vérkeringésében. Erre mondta még évekkel ezelőtt a fia (Berényi Nagy Péter): „apunak két családja van: a város és mi”.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft