"TANÁRVERÉS" címkével ellátott hírek
A Békéscsabai Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat egy 55 éves újkígyósi nő ellen, aki szeptemberben Újkígyóson kezet emelt egy tanárra.
Jogerősen húsz hónap, három évre felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság azt a diáklányt, aki az egyik miskolci iskolában bántalmazta tanárát, a pedagógus nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.
Súlyos testi sértés miatt indított eljárásban még a hét végén kihallgatta a bökönyi tanárveréses ügy szereplőit a rendőrség. A 16 éves diák, aki úgy megütött egy 39 éves pedagógust, hogy annak eltört az orrcsontja, beismerő vallomást tett - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.
Másik iskolába történő áthelyezést, az adott intézményben a tanév folytatásának megtiltását, vagy kizárást javasol fegyelmi büntetésként az iskolai erőszakot elkövető diák 14 éves korától a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) törvénymódosítási javaslata, amelyet közoktatási kerekasztalon vitattak meg kedden a fővárosban. A szaktárca nem módosítana jogszabályt, az oktatási biztos megvédené a pedagógusokat.
Sokak szerint mindig volt erőszak az iskolákban, csak mostanság a média érzékenyebbé vált az ilyen hírekre, és nehezebb eltusolni egy-egy fülest, mint korábban. Ráadásul ma már szinte minden gyereknek van videó-rögzítésre alkalmas mobiltelefonja, amivel könnyedén felveheti tanára megalázását.
Egy 17 éves kaposvári szakiskolás diáklány egyik tanárát, saját osztályfőnökét durván becsmérelte, lekurvázta, egy másik tanárát leköpte, a diáktársait pedig rendszeresen terrorizálja - a történtekről csütörtökön számolt be a Somogyi Hírlap. Az MTI által megszólaltatott, az iskola korábbi fegyelmi határozatának sorsát felidéző iskolaigazgató szavaira reagálva a Somogy Megyei Bíróság szóvivője elmondta: a bíróság 2007 áprilisában alaki hibára hivatkozva utasította el a kaposvári szakiskola a diáklány ügyében hozott korábbi fegyelmi határozatát.
Szili Katalin az Országgyűlés oktatási bizottságának elnökéhez fordul az elmúlt hetek tanárverései miatt.
Ismert közéleti személyiségek és civilek követelik, hogy a mindenkori kormányzat biztosítsa a pedagógusi hivatás korszerű anyagi és erkölcsi feltételeit; a Védjük meg a pedagógusokat! Védjük meg a gyerekeket! című felhívást a napokban történt tanárverések elleni tiltakozásul harmincnyolcan írták alá.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft