"TÁNCHÁZ" címkével ellátott hírek
A 2017-es év utolsó batyus táncházára került sor 2017. december 9-én, melyet Mahovics Tamás néptáncpedagógus irányításával a Suttyomba Zenekar tagjainak élőmuzsikája mellett élvezhettek kicsik és nagyok egyaránt.
A már hagyománnyá vált batyus táncház december 9-én utoljára jelentkezik az évben.
Márton napján a rendszeres táncházba járók nem libalakomával, inkább ismét egy jó hangulatú táncos-zenés esttel ünnepeltek.
Lassan kinőjük a táncházat is?
Mindig találkozhatunk új érdeklődőkkel a Belencéres Néptáncegyüttes próbatermében hónapról-hónapra megrendezésre kerülő Belencéres Batyus Táncházak alkalmával, így legutóbb 2017.09.30-án is, amikor a nyarat búcsúztattuk.
Mindig tudunk alkalmat találni arra, hogy együtt töltsünk legalább havonta egy-egy estét, legközelebb a nyarat búcsúztatjuk batyus táncház keretében, ahová mindenkit szeretettel várunk, legyen az óvodás vagy már nyugdíjas korú, egy a lényeg, hogy valamennyien szeressék a népzenét és a néptáncot.
Immár 6. éve, hogy a „Lurkó Húsvét” című projektünk megrendezésre kerül az óvoda falain belül.
Táncházat tartanak Újkígyóson
Luca-napon régen tilos volt fonni, sütni, mosni, sőt nem volt ajánlatos kölcsönadni sem, mert az elkért dolgok boszorkányok kezére kerülhettek, azonban a táncot semmi és senki sem tiltotta. A szervezők többek között ezért hívnak és várnak mindenkit december 12-én 18 és 24 óra között a Luca-napi batyus táncházba.
A Hagyományok Háza Baráti Köre Egyesület idén is megrendezi a táncház napját: a május 9-i rendezvény központi helyszíne a budapesti Liszt Ferenc tér lesz, de különböző vidéki, valamint határon túli helyszíneken is programokkal fogják várni az érdeklődőket. A szervezők idén először átadják a Halmos Béla-vándordíjat és -emlékérmet is.