"TANÉV" címkével ellátott hírek
Mikor kezdődik a 2018/2019-es tanév? Mikor lesznek az iskolai szünetek, a fontos felmérések, az őszi és a tavaszi érettségi? Mutatjuk a legfontosabb dátumokat, ezek alapján lehet tervezni.
Ma véget ér a 2017/18-as tanév és megkezdődik a két és fél hónapos nyári vakáció. A diákok idén is számtalan tábor közül választhatnak a szünidő tartalmas eltöltéséhez.
A friss Magyar Közlönyben megjelent az emberi erőforrások miniszterének rendelete a 2018/2019. tanév rendjéről.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden cáfolta, hogy jövőre meghosszabbítanák a tanévet.
Az általános iskolásoknak a tanév végén még két hetes, "táborszerű" foglalkozásokon kellene részt venniük a Népszava értesülése szerint.
Csendes eső, 19 fok ígérkezik szeptember 4-re, az első igazi tanítási napra.
Megjelent a 2017/2018-as tanév rendjéről szóló miniszteri rendelet a Magyar Közlönyben, vagyis már hivatalos, mikor kezdődik a tanév, mikor lesz az őszi, a téli és a tavaszi szünet, és mikor tartják az érettségi vizsgákat.
Sok kérdést vetnek fel a tanév rendjének reformjára vonatkozó elképzelések a Nemzeti Pedagógus Kar vezetője szerint. , Horváth Péter úgy véli, a szakmai körökben is érdeklődést kiváltó, a köznevelési kerekasztalnál előkerült elképzelés, amely szerint rövidebb lenne a nyári szünidő, önmagában nem oldaná meg a problémákat.
Szeptember 1-jétől június 15-ig tart majd a 2016/17-es tanév.
A hivatal munkatársai 1701 közétkeztetésben résztvevő közkonyhát vizsgáltak meg szúrópróba szerűen a tanév folyamán. Frissen kiadott, tanév végi értékelésükből kiderült, hogy a jó helyes útmutatót a konyhák csaknem 60%-ában nem ismerik.