"TANÉVNYITÓ" címkével ellátott hírek
“A tanulás élmény. Minden más csak információ.” ( Albert Einstein)
A magyar kormány versenyképes, hatékony, fenntartható és rugalmas felsőoktatást szeretne. Olyat, amely valódi értékeken nyugszik, és ebben nagyon fontos az állami szerepvállalás - mondta az emberi erőforrások minisztere a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) tanévnyitóján. (Forrás: kormany.hu)
A 2014/2015-ös tanévet a Nemzeti Tanévnyitó rendezvény nyitotta meg augusztus 31-én Budapesten. A hivatalos megnyitó során a Diákcsemege Fesztivál nevű rendezvény várta a gyerekeket a kelenföldi Bikás Parkban. Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal is képviseltette magát a fesztiválon Játékos tudomány című programjával. A Népegészségügyi, Stratégiai és Szakmai Elemzési Főosztály munkatársai játékos kísérletekkel vezették be a gyerekeket a mikrobák világába. A játékok célja, hogy megismertessék a fiatalokkal a mikrobákat és azok kapcsolatát az emberi világgal.
Különleges esemény tette emlékezetessé a mezőkovácsházi székhelyű Hunyadi János Középiskola 2013. szeptember elsejei tanévnyitó ünnepségét. Ekkor adták át a legnagyobb európai szállodalánc, az Accor által – a Magyar Vöröskereszttel együttműködésben – összegyűjtött összeget.
Több száz óvodás és kisiskolás érkezett a debreceni Déri Múzeum előtti térre, a nemzeti tanévnyitóhoz kapcsolódó Diákcsemege fesztiválra vasárnap délelőtt.
Több száz óvodás és kisiskolás érkezett a debreceni Déri Múzeum előtti térre, a nemzeti tanévnyitóhoz kapcsolódó Diákcsemege fesztiválra vasárnap délelőtt.
A Magyar Tudományos Akadémia elnöke a Szegedi Tudományegyetem tanévnyitó ünnepségén mondott beszédet.
Az almáskamarási Károly Bernát Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola 6 évig csak az alsó tagozatos kisdiákokat fogadott, azonban a 2013/2014-es tanévtől a felső tagozatos tanulók is az otthonukban tanulhatnak, nem kell ingázniuk más településekre.
A mezőkovácsházi székhelyű Hunyadi János Középiskolában a 2013/2014-es tanévben a hatosztályos gimnáziumi osztályban 26 tanuló kezdi meg tanulmányait, a 9. évfolyamon a nyelvi előkészítő és az általános gimnáziumi osztályban 70 tanuló
Dr. Onody Gyula, a Békés Megyei Kormányhivatal igazgatója köszöntötte a tanévnyitó értekezlet résztvevőit Békéscsabán. A testnevelőket, pedagógusokat a Békés Megyei Testnevelő Tanárok Egyesülete és a Békés Megyei Diáksport Tanács hívta meg a tanévnyitó konferenciára.