"TANULMÁNY" címkével ellátott hírek
A néhai George H. W. Bush amerikai elnök álnéven 10 éven át szponzorálta egy fülöp-szigeteki fiú tanulmányait és megélhetését - számolt be róla csütörtökön a BBC News.
Egy kutatócsapat vizsgálata azt sugallja, hogy a háziasított barack származása legalább 7500 évre, Dél-Kínába, a Jangce folyó völgyének alsó szakaszára tekint vissza. A Gary Crawford és Jün-fej Cseng vezette kutatócsapat tanulmányát a PLoS One folyóirat közölte. Crawford szerint korábban senki sem tudta, pontosan hol háziasították az őszibarackot, és egyetlen botanikai tanulmány sem hozta szóba a Jangce völgyét, bár sokan úgy vélték, hogy valahol Kínában háziasíthatták.
London polgármestere, Boris Johnson megbízásából készült tanulmány szerint Nagy Britannia kilépése az Európai Unióból jobb megoldás lenne London városa számára, mint a jelenlegi helyzet fenntartása - számoltak be vasárnap nemzetközi hírügynökségek a Sunday Telegraph és a Sunday Times brit lapok jelentésére hivatkozva.
Több mint 10 ezer öngyilkosságot okozott a gazdasági válság Európában és Észak-Amerikában 2008 és 2011 között egy új, átfogó brit elemzés adatai alapján.
A Kaliforniai Egyetem kutatói laboratóriumban teszteltek emberi prosztatarákos sejteket. Azt állapították meg, hogy a trichomoniázis nemi betegség elősegítette a rákos növekedést. Az összefüggés alátámasztására további kutatás szükséges - idézte a BBC hírportálja az amerikai tudományos akadémia lapjában (PNAS) megjelent tanulmányt.
Az őrizetesek kínvallatását tiltó ENSZ-konvenció harminc évvel ezelőtt lépett érvénybe, nyoma sincs azonban annak, hogy ez az embertelen bánásmód eltűnőben lenne, sőt világszerte széleskörűen alkalmazzák - áll az Amnesty International kedden Londonban ismertetett évfordulós jelentésében.
A nemet meghatározó Y-kromoszóma 180 millió éves és stabilabb, mint korábbi kutatások alapján vélték: az általa hordozott gének egy része évmilliókat élt már túl, tehát nem valószínű, hogy el fog tűnni - derült ki svájci és amerikai genetikusok tanulmányaiból.
A nemzetpolitikai helyettes államtitkár közlése szerint jobban teljesítenek az anyanyelven tanuló diákok, és elsődleges cél, hogy a szülők minél nagyobb arányban magyar tanítási nyelvű oktatási intézményekbe írassák a gyermekeiket a külhoni magyarok által lakott területeken.
A 23 éves színésznő több filmszerepet is visszautasított, hogy egyetemi tanulmányaira koncentrálhasson.
A rendszeres testmozgás segítheti a nőket a mellrák leküzdésében, mivel csökkenti az ízületi és izomfájdalmakat, amelyek miatt számos beteg felhagy a betegséget kezelő és a kiújulás kockázatát csökkentő gyógyszerek szedésével.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft