"TANULMÁNYI VERSENY" címkével ellátott hírek
A 2016/2017-es tanévben az Oktatási Hivatal Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központja szervezi és rendezi a Békés megyei köznevelési intézmények tanulói számára az EMMI által szakmailag és anyagilag támogatott tanulmányi versenyeket. Minden ember számára fontos tehetségének kibontakoztatása, kiemelt pedagógiai feladat a tehetséges diákok felismerése, támogatása, ösztönzése.
A 2015/2016-os tanévben az Oktatási Hivatal Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központja szervezi és rendezi a Békés megyei köznevelési intézmények tanulói számára az EMMI által szakmailag és anyagilag támogatott tanulmányi versenyeket. Minden ember számára fontos tehetségének kibontakoztatása, kiemelt pedagógiai feladat a tehetséges diákok felismerése, támogatása, ösztönzése. Önök, akik itt vannak mind kiemelkedőt teljesítettek ezen a területen.
Pénteken megkezdődött a XXXI. Koncz Dezső Tanulmányi Verseny a békéscsabai Esélypedagógiai Központban.
Békés megyei diákok is részt vettek a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen. A megmérettetésen előkelő helyet elért fiatalokat hétfőn köszöntötték Békéscsabán, a TISZK-ben. Húszan az első tízbe, közülük heten az első háromba kerültek, ketten pedig a dobogó legfelső fokára álltak fel.
A bukaresti kormánypalotában Remus Pricopie oktatásügyi miniszter tüntette ki vasárnap azokat a székelyföldi magyar anyanyelvű diákokat, aki jó eredményeket értek el a román nyelv és irodalom tanulmányi versenyén.
Nem könnyű - sokak szerint lehetetlen - ennyi idő alatt elkészíteni a levest még a konyhában otthonosan mozgó háziasszonyoknak sem, hát még a gyerekeknek. Ezt a feladatot a Koncz Dezső Országos Tanulmányi verseny Dél- Alföldi Regionális Fordulóján kellett teljesíteniük középfokban sérült értelmi fogyatékos tanulóknak. Emellett további állomásokon mutatták meg ügyességüket. Ugyanezen a napon zajlott egy másik verseny is Békéscsabán, az Országos Komplex Tanulmányi Verseny Békés Megyei fordulója. Mindkét megmérettetésnek a békéscsabai Esély Pedagógiai Központ adott otthont.
Nem könnyű ennyi idő alatt elkészíteni a levest még a konyhában otthonosan mozgó háziasszonyoknak sem, hát még a gyerekeknek. Ezt a feladatot a Koncz Dezső Országos Tanulmányi verseny Dél- Alföldi Regionális Fordulóján kellett teljesíteniük középfokban sérült értelmi fogyatékos tanulóknak. Emellett további állomásokon mutatták meg ügyességüket. Ugyanezen a napon zajlott egy másik verseny is Békéscsabán, az Országos Komplex Tanulmányi Verseny Békés Megyei fordulója. Mindkét megmérettetésnek a békéscsabai Esély Pedagógiai Központ adott otthont.
Diákokat és felkészítő tanáraikat látták vendégül szerda délután a Békés Megyei Kormányhivatal épületében. A viharsarki tanulók az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen elért kiváló teljesítményük okán részesültek elismerésben.
Diákokat és felkészítő tanáraikat látták vendégül szerda délután a Békés Megyei Kormányhivatal épületében. A viharsarki tanulók az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen elért kiváló teljesítményük okán részesültek elismerésben.