"TANYA" címkével ellátott hírek
Kigyulladt egy tanya szerdán Csongrád és Bokros között, az épületben a tűzoltók egy megégett holttestet találtak - tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.
Személyi szabadság megsértése miatt folytat eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság egy 32 éves balatonalmádi férfi, egy 41 éves budapesti nő és egy 47 éves román férfi ellen, akik a gyanú szerint injekcióval elkábítottak egy férfit Bécsben, Magyarországra hozták, és több mint egy hónapig fogva tartották - közölte csütörtökön a rendőrség.
A „Berényi Lovas Barátok Egyesülete” szervezésében fogathajtó versenyre került sor 2014. szeptember 7-én, ami egyben a Békés Megyei fogathajtó bajnokság utolsó fordulója is volt.
A tanyákon élők biztonságérzetének növelése a célja a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság tanyaprogramjának. A most záruló kétéves projektben több száz riasztókészüléket és számtalan információs kiadványt juttattak el az érintettekhez - mondta a főkapitányság bűnmegelőzési osztályának vezetője hétfői mórahalmi sajtótájékoztatóján.
A Natura Peregrina Természetvédő és Hagyományőrző Alapítvány ingyenes oktatásain olyan kérdésekre kaphatnak választ az érdeklődő gazdák, őstermelők, az életüket a földel összekötő emberek, amelyek segíthetik őket abban, hogy munkájuk a lehető legjobban hasznosuljon.
Sikeres az alföldi tanyagazdaságok megerősítésére indított nemzeti program, azt folytatni kell – mondta Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán, Kunszentmiklóson.
A tanyagazdaságok fejlesztésére, valamint villamosítására igényelhető az idén támogatás, amelynek aránya a beruházás 75-90 százaléka lehet, a támogatás legmagasabb összegét a mindenkori pályázati kiírások tartalmazzák majd - a vidékfejlesztési miniszter erről szóló rendelete a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.
További 320 millió forint áll rendelkezésre a tanyákon élő emberek gazdálkodásának, élethelyzetének támogatására - jelentette be Budai Gyula csütörtökön egy szakmai konferencián.
Hobbi. Olyan tevékenység, amit az ember mindig szívből csinál, amit sohasem un meg, amihez mindig szenvedéllyel közelít, amit mindig szenvedéllyel fogad. Az ember általában ragaszkodik a hobbijához. Vannak kivételesen szerencsés emberek, akiknek a hivatásuk, a munkájuk, a mindennapi tevékenységük egybeesik a hobbijukkal. Ez a minősített kisebbség, de azért léteznek ilyen emberek is.
Hírek