"TANYAGONDNOK" címkével ellátott hírek
Szenczi Sándor nap, mint nap a csabacsűdi tanyavilágot rója. Ebédet, gyógyszert, élelmet visz a rászoruló, főként idős lakosoknak. Ha kell, tűzifát aprít, vagy ballonokban cipeli a sáros bekötőúton az ivóvizet. Korábban irodai munkát végzett, de csak most érzi úgy igazán, hogy megtalálta a hivatását: ő Csabacsűd tanyagondnoka.
A tanyagondnokok és a körzeti megbízottak közösen igyekeznek segíteni a külterületen élőket Gyula térségében.
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás 2015 májusában pályázatot nyújtott be „tanyabusz” beszerzésére, a Térségi Szociális Gondozási Központ által működtetett tanyagondnoki szolgálat fejlesztése érdekében.
Összesen 205 pályázó nyert 1,017 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást az idén második alkalommal meghirdetett Tanyafejlesztési Program keretében Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter döntése alapján.
Összesen több mint négyszáz pályázatot fogadtak be a Tanyafejlesztési Program keretében a közel kéthónapos pályázati időszak alatt, július eleje és augusztus vége között - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.
Hírek