"TÁPLÁLKOZÁS" címkével ellátott hírek
Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok felkészülését a Scitec Institute is segíti a jövőben: a cég professzionális, személyre szabott táplálkozási tanácsokkal látja el az úszót.
A gyermekkori helytelen táplálkozásnak felnőttkorban akár komoly következményei is lehetnek. Az első három év a későbbi étkezési szokások alakulásában is fontos szerepet játszik. A táplálkozás mellett pedig a mozgás is hozzájárul az egészséges életmódhoz, olvastuk a híradó.hu-n.
Napi egy adag zöld saláta a kor előrehaladtával segíthet megőrizni a memóriát és frissen tartani az agyat - állítják egy amerikai tanulmány szerzői.
Az állatokra erősített kamerával figyelik meg a kutatók az Antarktisz körüli vizekben élő hosszúszárnyú bálnák (Megaptera novaeangliae) rejtélyes táplálkozási szokásait.
Vitatott téma, hogy a vegánság, vagyis az, amikor valaki zömmel nyers zöldségeket és gyümölcsöket fogyaszt, hogyan hat a szervezetre, különös tekintettel a várandós nőkre, illetve a babákra és a kisgyerekekre. A hitek és a tévhitek erdejében gázolva, tudósok egy csoportja úgy döntött, hogy rendet tesz, és kideríti az igazságot - olvasható a hvg.hu-n.
A magas vérnyomás annyi embert érint, hogy szinte külön kutatási terület. Most összeszedte egy oldal a tudósok tippjeit: mit lehet enni és inni, és mit kell kerülni, hogy alacsonyabb értékeink legyenek.
A világnépesség felének egészségére jelent fenyegetést a nem megfelelő étrend - figyelmeztet egy táplálkozási és mezőgazdasági szakértőket tömörítő független bizottság, amely szerint 2030-ra a bolygó lakosságának harmada válhat túlsúlyossá vagy elhízottá.
Az egyéves gyerekek fele vas- és D-vitamin-hiányos Magyarországon, derült ki abból a kutatásból, amelyben a 0-3 évesek táplálását vizsgálták - írja a hirado.hu.
Mostantól nem lehetnek só- és cukortartók a menzák étkezőasztalain. Tilosak emellett a szénsavas vagy cukrozott üdítők, illetve a magas zsírtartalmú húskészítmények felhasználása is a közétkeztetésben. Az új rendelet január 1-jén lépett hatályba, de a téli szünet miatt a legtöbb helyen csak mától alkalmazzák. A változtatásokkal egészséges ételeket szeretnének biztosítani a lehető legtöbb ember számára
Az élelmiszer-feldolgozók az ÉFOSZ felhívásához csatlakoztak. A szervezet célja minél több olyan vállalkozást toborozni, amely kész termékeit fejleszteni, hogy azok megfeleljenek a legkorszerűbb táplálkozási ajánlásoknak.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft