"TÁPPÉNZ" címkével ellátott hírek
Átírnák az egészségügyi salátatörvényt, mert a hatályos jogszabály "akaratlanul is, de előnyben részesíti azon szülőket, akik egyedülállóként nevelik gyermeküket". Arról van szó, hogy a gyermeküket egyedül nevelők jelenleg kétszer annyi napot tölthetnek otthon beteg gyermekükkel, mint azok az anyák és apák, akik teljes családban élnek. Ezt a pozitív diszkriminációt szüntetnék meg azzal, hogy a teljes családban élőknek is megadják a kedvezményt.
Több táppénzzel kapcsolatos szabály változik januártól, például az összeg kiszámítása is. Az egészségügyi államtitkár szerint azok járnak majd jobban az új számítási móddal, akiknek az elmúlt egy évben emelkedett a fizetése - írja a híradó.hu.
Akinek az adóhatóság utóbb módosítja a jövedelemadatait, annak a korábban megállapított és a módosított jövedelem alapján járó táppénz különbözetét vissza kell fizetnie a hatóságnak - egyebek mellett ezt tartalmazza a kormány honlapján megjelent törvénytervezet.
Nemrég elektronikus levelet kaptunk egy olvasónktól, aki azt kifogásolta, hogy az egyik, általunk is közölt cikkben szereplő információ nem felel meg a valóságnak, pontosabban félreérthető. Az említett hír 2013. október 7-én jelent meg, és a Kossuth Rádió Napközben című műsorában hangzott el az említett szövegrészlet. Utánajártunk, mi is az igazság.
Egyszerűsödtek a szabályok, amelyekkel a jövőben kiszámítják, hogy kinek mennyi táppénz, terhességi-gyermekágyi segély és GYED jár.
A jogszabályváltozások nem érintik a jogosultság szabályait, tehát ugyanaz kaphat táppénzt, terhességi-gyermekágyi segélyt és gyermekgondozási díjat, aki korábban is kaphatott.
Több juttatás is növekszik a minimálbérrel. Emelkedik a gyermekgondozási díj, a rehabilitációs és rokkantsági ellátás, a táppénz, az álláskeresési járadék és a nyugdíj előtti álláskeresési segély is.
Egyre többet költenek a magyarok az egészségükre, vagy legalábbis olyan termékekre, amiről azt hiszik, használ. A kiadások értelme azonban gyakran kérdéses.
Mintegy negyedével mérséklődtek a táppénzkiadások egy év alatt a tavalyi jogszabályváltozások, valamint a táppénzes esetek és napok számának csökkenése következtében.
Az emberi erőforrások minisztere szakmailag támogathatónak tartja az alapvető jogok biztosának azon javaslatát, hogy a kórházban ápolt gyermek után is járjon táppénz, s a minisztérium javaslatot tesz majd a törvény módosítására - közölte az ombudsman hivatala pénteken.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft