"TÁRSADALOM" címkével ellátott hírek
Minden társadalmat jól jellemez az, ahogyan szépkorú polgáraival bánik - mondta a nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Budapesten, egy új egyházi szociális intézmény átadásán.
Kovács Levente szerint a Quaestor-ügy olyan terhet ró a társadalomra, mintha minden magyar ember fejenként 18 ezer forintot dobna be a közösbe, hogy a 32 ezer károsult megkapja a pénzét. A Magyar Bankszövetség főtitkára szerint etikátlan, hogy a questorosok korábban felvették a 8-10 százalékos hozamot, most pedig kárpótolnák őket. Kiemelte: az ügyfelek szerződésére normál betűmérettel rá volt nyomtatva, hogy sem az OBA, sem a Beva garanciája nem vonatkozik rá - olvasható a híradó.hu-n.
Egyre gyengébb a társadalmi igazságosság az Európai Unió tagállamaiban, Magyarországon különösen súlyos a helyzet – mutatta ki a német Bertelsmann Alapítvány hétfőn ismertetett nemzetközi összehasonlító vizsgálata.
Egyelőre nem értik a szakemberek, hogy a magyarokban általában miért sokkal erősebb a lakóhelyhez kötődés, mint sok más, akár környező társadalomban - ez is elhangzott a Napközben mobilitással foglalkozó beszélgetésében.
A kormány mindent megtesz azért, hogy az ország egy anyagilag, létszámában és lélekben is gyarapodó közösség legyen, és hogy egy családbarát, gyermekbarát társadalom jöjjön létre - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető államtitkár kedden a Zala megyei Alsópáhokon.
Az utóbbi időben már egyre többször megtapasztaltam, hogy a Hogy vagytok? humanitárius-családbarát kérdés helyett inkább az Együtt vagytok még?-gel nyit jó néhány régi, de leginkább távoli ismerősöm. És mire értetlenül összekuszálnám bozontos szemöldökömet, látom, hogy a kérdés nem a holmi kertek alatti pletykálkodásra vonatkozik, hanem egyszerűen úgy tűnik, alaptalanul ez az alap.
A primitív emberi társadalmakban még alig létezett háború: a kutatók új elmélete szerint a legtöbb halállal végződő erőszakos eset a közösségen belüli egyének konfliktusaiból, nem pedig egy másik csoporttal szembeni egységes erőszakos fellépésből fakadt.
Magasabbra juthatnak a társadalmi ranglétrán azok, akiknek gyermekkorban az anyatej jelentette a fő táplálékforrást - állapította meg egy új tanulmány.
Az ENSZ illetékes bizottsága május 15-ét a Nemzetközi Családnap ünnepének jelölte ki. A felhíváshoz Magyarország is csatlakozott. Ennek szellemében ismét megrendezésre került Füzesgyarmaton a Margaréta Családos Egyesület szervezésében a Családnap.
Szeszes italokra, dohányárukra és kábítószerekre többet költöttek tavaly az ukránok, mint ruhára és cipőre - derül ki az ukrán állami statisztikai hivatal által szerdán közzétett adatokból.
Hírek