"TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁS" címkével ellátott hírek
A Békés Megyei Kormányhivatal aktív részese kíván lenni a társadalmi felelősségvállalásnak, éppen ezért egy egyedi, innovatív és újszerű kezdeményezésben vesz részt, „A JÖVŐ BIZTONSÁGA” TB OKTATÁSI MINTAPROGRAM megvalósításában, együttműködve a Magyar Pénzügyi – Gazdasági Ellenőrök Egyesületével, illetve a Békéscsabai Médiacentrum Kft.-vel, közszolgálati médiapartnerként – mondta el Petróczki Zoltán Gábor, a Kormányhivatal főigazgatója a program beharangozó sajtótájékoztatóján.
Az alapfizetés konstrukcióján már dolgozik az ottani tb.
Sokan megfeledkeznek tb-fizetési kötelezettségükről, miután megszűnik a hallgatói jogviszonyuk, pedig érdemes rá odafigyelni, mert kellemetlen meglepetés érheti őket.
Szakmai fórumra gyűltek össze a szakemberek szerda délelőtt a Békés Megyei Kormányhivatal épületében. A cél az volt, hogy tájékozódjanak a társadalombiztosítás, ezen belül az egészségbiztosítás és a nyugdíj, valamint a munkaügy, egyes adó- és járulékváltozásokról. Az összejövetelre nagyobb cégek, intézmények és hivatalok szakemberei, tb-ügyintézői, könyvelői látogattak el.
Spanyolország pénzeszközök hiányában kifosztotta a társadalombiztosítás tartalékalapjait - írta a The Wall Street Journal pénteken.
A kormány kijelölte a társadalombiztosítási egyéni számlát vezető szervet, közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). A kormánydöntés értelmében januártól az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságnál (ONYF) kezelik a társadalombiztosítási egyéni számlát.
A világon a dolgozók átlagosan több mint 70 százalékának nincs munkanélküliségi biztosítása - áll a Nemzetközi Munkaügyi Szervezetnek (ILO) az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.
Milyen változást takar a kisvállalati adók és a kisadózó vállalkozások tételes adójának módosítása – erről nyilatkozott Kalocsai Zsolt adótanácsadó.
Mind kórházakat, mind járóbeteg-szakrendelőket finanszírozás-visszavonással sújtott az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP), mert nem tettek eleget a biztosítottak egészségügyi ellátásra jogosító jogviszonya ellenőrzésének - mondta el Horváth Ágnes egészségügyi miniszter hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.