"TAVASZ" címkével ellátott hírek
Az idei tavasz a harmadik legmelegebb volt Magyarországon - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez is eljuttatott elemzéséből.
Az idehaza nagy népszerűségnek örvendő madarak a világ egyik legjelentősebb madárvándorlási útvonalán tartanak pihenőt mielőtt visszatérnének a fészkükhöz. Izrael északi részén, a libanoni és szíriai határ közelében február végén, március elején több százezer madár gyűjt erőt ahhoz, hogy folytassa útját fészkelési és költési helyére.
A technikai fejlődésnek köszönhetően egyre pontosabb és egyre hosszabb távú előrejelzésekre képesek a meteorológusok. Most már akár tíz napra is készíthető megbízható becslés, az ennél hosszabbakkal azonban továbbra is óvatosan kell bánni – mondta Tóth Tamás meteorológus.
Az időjósok szerint aligha… Életkockák a csabai Andrássyról:
Kikönyökölt garbóban sportoló lányokat fényképeztem egy csabai kávézó előtt. A nők mosolyogtak, a férfiak hobókásak voltak, a gyerekek gördeszkáztak. Az utcazenész mindent tud: ha kell, a Ki tudja, merrét, esetleg az Előre ország népét… tolja a hegedáján – mindegy, csak legyen kérés, és legyen miért. A belvárházak falait belepte az októberi vagy márcziusi árnyék-repkénykép – januárban. Mások D-vitamint habzsoltak a szökőkútnál, a fotósok impulzusokat, a sietők időt… csak a modelleket nem fizetik meg tisztességesen.
A hűvös, havas április ellenére a magunk mögött hagyott tavasz melegebb és az előzetes adatok szerint szárazabb volt a szokásosnál - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-nek készített elemzésből. Előrejelzések szerint a tavaszhoz hasonlóan az átlagosnál melegebb és szárazabb nyárra lehet számítani.
Még egy nap a "tél" - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán a honlapján.
A tavasz beköszöntével a vándormadarak első fecskéi, a gólyák már érkeznek, de a fecskékre még várni kell. A szakemberek egyébként már a villás farkúak vonulását is pontosan követik, néhány vándor hátán folyamatosan működő geolokátor is van.
Az idei tavasz melegebb volt a szokásosnál - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat elemzéséből, amelyet pénteken juttattak el az MTI-hez.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó