"TÁVFŰTÉS" címkével ellátott hírek
Távfűtéses épületekben lévő lakások fűtésének szabályozására, illetve korszerűsítésére jelent meg hétfőn kiírás az Otthon melege program keretében, a 2 milliárd forintos támogatási keretre lakásszövetkezetek és társasházak nyújthatnak be pályázatot szeptember 24 és 2020 március 31 között - jelentette be Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára hétfőn Budapesten.
A magas költségek miatt a lakások árát nagyban befolyásolja, hogy milyen fűtési rendszerrel működnek. Eljöhet a távfűtés reneszánsza.
Az alacsony beszerzési árak révén mérsékelni lehetne a lakossági energiaárakat- idézi az MTI a Magyar Nemzetnek nyilatkozó szakértőket.
Megsérült a távhővezeték Salgótarján belvárosi részén, emiatt több száz lakásban és számos közintézményben szünetel a távfűtés, valamint a melegvíz-szolgáltatás - tájékoztatta vasárnap reggel a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.
Szarvas Város Önkormányzat Képviselő-testülete szociális rendeletét akként módosította, hogy az idős személyek részére a 2016-os évben háztartásonként egyszeri támogatást biztosít, melynek mértéke 10.000 Ft. Támogatásra jogosult az a személy, aki az alábbi feltételeknek együttesen megfelel:
Szombaton indul a hivatalos távfűtési szezon Magyarország 93 településén közel 650 ezer távhővel ellátott lakásban, a távhőszolgáltatóknak azonban már szeptember 15-től rendelkezésre kellett állniuk arra az esetre, ha a lakóközösségek kérik a fűtés beindítását - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) pénteken az MTI-vel.
Szeptember 15-én elkezdődött a távfűtési szezon, az elmúlt napok nyárias időjárása miatt azonban alig kérte valaki a szolgáltatás tényleges elindítását.
Több mint félmilliárd forintot költ Pécs távhőrendszerének korszerűsítésére a városi szolgáltató Pétáv Kft., a január végén kezdődő és nyárra befejeződő beruházással biztonságosabb és költségtakarékosabb lesz az ellátás.
November 1-jétől 11,1 százalékkal csökken a lakossági gáz, az áram és a távhő ára az Országgyűlés döntése értelmében. Az újabb rezsicsökkentéssel a gáz, az áram és a távhő ára tavaly decemberhez képest összesen 20 százalékkal mérséklődik.
Az ingyenesen járó áram és földgáz után ingyenessé tennék a távfűtést is a legszegényebb családok számára – ismertette a szerbiai energiaügyi minisztérium javaslatát csütörtöki számában a Politika című belgrádi napilap.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft