"TÁVHŐ" címkével ellátott hírek
A magyar háztartások 17 százaléka részesül a távhő szolgáltatásokból - mondta Scherer Zsolt, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal szóvivője hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.
A biomassza felhasználása több mint 40 százalékkal nőtt a távhőszolgáltatásban 2015-ben az előző évhez viszonyítva - derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) és a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének (MaTáSzSz) közös kiadványából.
A távhő árának október 1-jei 3,3 százalékos csökkentésével megvalósult a tavaly január 1-jén kezdődött rezsicsökkentés harmadik üteme - hívta fel a figyelmet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH).
Mától 3,3 százalékkal csökken a távhő díja - ezt írja elő a februárban elfogadott rezsicsökkentési törvény október 1-jén hatályba lépő szabálya.
Az Országgyűlés még februárban döntött az újabb lépésekről. Eszerint áprilisban 6,5 százalékkal csökkent a gáz, szeptemberben pedig 5,7 százalékkal az áram ára. A rezsicsökkentés tavaly januári kezdete óta összesen már 20 százalékkal mérséklődött a távhő ára, továbbá 26 és fél százalékkal a gáz, 25, 7 százalékkal pedig az áram ára lett kevesebb.
A kormány döntött a nemzeti közműszolgáltató felállításáról, amely már 2015-től piaci körülmények között áramot, gázt és távhőt fog szolgáltatni - jelentette be Lázár János szombaton Makón, olvasható a híradó.hu-n.
Egyhangúlag támogatta a távhőrendelet módosításáról szóló javaslatot a Fővárosi Közgyűlés városfejlesztési és környezetvédelmi bizottsága keddi budapesti ülésén. Az előterjesztés szerint a Budapest területén működő távhőszolgáltatók a hőellátási módtól függetlenül kötelesek megfizetni a Főtáv Zrt.-nek az általános hődíjtarifát.
Az eddiginél hatszor több, összesen hatvanmilliárd forintnyi támogatásra pályázhatnak a távhőszektorban tevékenykedők a következő 2014-2020-as európai uniós költségvetési időszakban - jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) környezeti és energiahatékonysági operatív programokért (KEHOP) felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten.
Benyújtotta a parlamentnek a Fidesz rezsicsökkentésért felelős képviselője az újabb, 11,1 százalékos rezsicsökkentést megalapozó javaslatát.
Zsigó Róbert szerint novembertől a tavalyi árhoz képest 20 százalékkal kevesebbet fizetnek a családok a gázért, a távhőért, az áramért.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft