"TÁVMUNKA" címkével ellátott hírek
Egyre elterjedtebb a távmunka Magyarországon is, de a bedolgozói munkaviszonyra is szép számban találunk példát. A két atipikus foglalkoztatási forma fő tudnivalóit mutatta be az Adózóna.
A magyar munkavállalóknak jelenleg 5 százaléka dolgozik túlnyomórészt otthonról, és 55 százalék szeretne otthonról dolgozni - derül ki a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. országos reprezentatív kutatásából.
Egy felmérés szerint az európai munkavállalók közel fele jelenlegi fizetése 20 százalékát is hajlandó lenne feláldozni azért, hogy saját lakásában dolgozhasson.
Mindenki szereti és jónak gondolja a távmunkát, mégsem jellemző Magyarországon ez a munkavégzési forma – mondta a Kossuth Rádióban a profession.hu vezetője. Ha nem elég jól szervezett egy társaságnál a munkavégzés, akkor a távmunka sem működhet igazán jól, rejtett működési problémákat hozhat elő. A módszer tehát egyfajta lakmuszpapír, alkalmazása rámutat a munkaszervezés hiányosságaira.
A magyarországi munkahelyi vezetőkben még mindig nagyon él az a feltevés, hogy a munkavállaló akkor dolgozik jól, ha felette állnak és ellenőrzik. Ezen változtatni kell – mondta a Kossuth Rádióban a Magyar Távmunka Szövetség munkapszichológiai tanácsadója.
A Telenor és a Microsoft által 2012-ben indított kezdeményezéshez idén több mint 150 cég és 4000 munkavállaló csatlakozott, harmadával több, mint a program elején. A szervezők szándéka tudatosítani a magyar vállalatokkal és munkavállalókkal, hatékonyan dolgozni nem csak irodai környezetben lehet.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
6 210 Ft