"TAXI" címkével ellátott hírek
Új taxiscéget indított egy magánszemély Budapesten, a Taxim tervei szerint a kezdeti ötven autóból álló flottát rövidtávon 300 gépjárműből álló parkra bővítik - közölte a cég az MTI-vel kedden.
Nem jogerősen három év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek több rendbeli közúti veszélyeztetés bűntette, illetve rongálás vétsége miatt egy férfit, aki igazoltatás elől menekülve több autót megrongált és gyalogosok életét is veszélyeztette a fővárosban - közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész kedden az MTI-vel.
Barcelona és Madrid után Valencia, Alicante és Málaga városában is határozatlan idejű sztrájkba léptek vasárnap a spanyol taxisok, hogy követeljék az Uber és a hasonló módon működő Cabify nevű alternatív, közösségi személyszállítási szolgáltatások működésének szigorítását.
A magyarországi taxik negyedét le kell cserélni év végéig a környezetvédelmi előírások miatt, ez 2500 autót érint az országban, amelyből a fővárosban még 700 vár cserére - mondta Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke az M1 aktuális csatornán csütörtökön.
A taxisok közel harmadának továbbra sincs online pénztárgépe.
Nem lett több vagy kevesebb taxis a piacon, hanem az online kassza bevezetése miatt eltérő feltételeket kínálnak a kocsikat bérbeadó vállalkozók, ezért a személyszállítók mozgolódni kezdtek, a számukra előnyösebb helyekre szegődnek el - nyilatkozta az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) elnöke a Világgazdaságnak.
Békéscsabán, az egyik söröző előtt egy férfi bántalmazta a taxiban ülő barátnőjét, majd a sofőrre támadt és a taxit is megrongálta. A rendőrség garázdaság vétség elkövetésével gyanúsítja a férfit.
Budapesten még körülbelül ötezer taxiba kellene beszerelni az online pénztárgépet január elsejéig, ami naponta 300-400 készüléket jelent – írja a hétfői Világgazdaság.
Felfüggeszti a szolgáltatást az Uber közösségi személyszállító Magyarországon július 24-én vasárnap 12 órától.
Az Uber magyarországi kivonulásával nem szűnik meg a taxisok ellenőrzése, centralizálják, egységes rendszerbe foglalják a személy- és teherszállítás szakmai ellenőrzéseit - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára hétfőn a taxis szervezetekkel folytatott tárgyalást követő sajtótájékoztatón Budapesten.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft