"TAXI" címkével ellátott hírek
Az engedély nélkül taxizók az eddiginél súlyosabb szankciókra számíthatnak a jövőben - jelentette be Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.
Az Uber nem taxi, hanem egy technológiai rendszer, egy informatikai cég, amely olyan online piacteret üzemeltet, amelyen keresztül különböző jellegű szolgáltatások működnek, Budapesten a személyszállítás, az autómegosztó rendszer ismert - mondta el az Uber magyarországi operatív vezetője csütörtökön Budapesten.
Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a két férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy további két társukkal együtt péntek éjjel megtámadt egy autóst a fővárosban. Korábbi sajtóhírek szerint az áldozat az Uber egyik sofőrje volt.
Elfogták azt a négy férfit, aki péntek éjjel megtámadt egy autóst a fővárosban - adta hírül hétfőn honlapján a rendőrség; korábbi sajtóhírek szerint az áldozat az Uber egyik sofőrje volt.
Hatan vertek meg egy Uber-sofőrt Budapesten, orrát beverték, bordája megrepedt, autóját összetörték. Támadói közül ketten taxisok, ők előzetesben ülnek - olvasható az index.hu-n.
Fizetés helyett késsel akart a bevétel átadására kényszeríteni egy taxist egy 21 éves férfi csütörtökön Debrecenben. Elfogták.
Az utazásmegosztó szolgáltatás inkább kiegészíti a taxizást, nem pedig versenyez vele; az Uber-felhasználók kevesebb mint ötöde taxizik, csaknem kétharmaduk használja gyakran a tömegközlekedést - derült ki egy reprezentatív felmérésből, amelyet 2516 Uber-felhasználó megkérdezésével készítettek októberben.
Nyári akciósorozatának részeként a taxisokat is ellenőrzi az adóhatóság, főleg a személyszállítók kedvelt gyűjtőterületein, a pénzügyőrök pedig az úton lévő gépjárműveket is megállíthatják, és ha az ellenőrzés során migránsok szállítására utaló körülményt észlelnek, a hatóság büntető feljelentést kezdeményez - közölte a Nemzeti Adó - és Vámhivatal (NAV) az MTI-vel.
De hogyan vizsgálják meg az utas hovatartozását? A szakmai szövetség elnöke a M1 Aktuális csatornán beszélt a témáról - írja a híradó.hu.
Demonstrációt szerveznek a taxisok az Uber ellen, ezzel is nyomatékosítva követelésüket, hogy a kormányzat tiltsa be mai formájában az illegális személyszállítást. A szakma szerint már nemcsak esélyegyenlőtlenséget, hanem kárt is okoz a magyar adózást kijátszó szolgáltatás. A taxisok állítják: sok esetben ráadásul "limlom autókkal, az útvonalakat sem ismerve" szállítják az Uber-sofőrök az utasokat.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft