"TAXI" címkével ellátott hírek
A főváros után már a magyar vidék bevételén ügyködik az Uber, amelynek megjelenését egyelőre csak a taxisok heves tiltakozása kíséri. A személyszállításból élő vállalkozók értetlenkednek, hogyan nézheti az állam ölbe tett kézzel egy nyilvánvalóan adóelkerülő amerikai központú cég térnyerését. Általános vélemény, hogy miként több nyugat-­európai országban már megtették, nálunk is be kellene tiltani ebben a formában az illegális taxizást. Akadnak azonban megengedőbbek, szerintük van helye a piacon mindenkinek, de kizárólag a taxisokkal azonos feltételekkel.
A forgalmat figyelő fedélzeti kamerák alkalmazását nem tiltja semmi, a taxisok azonban nem rögzíthetik az utastérben történteket.
A készülő jogszabálytervezet szerint két év múlva nem lehetne Magyarországon tízévesnél idősebb autóval taxizni, de egységes megjelenést nem írnának elő - írja a Napi Gazdaság. Az NFM a taxis tevékenységet országosan szabályozó kormányrendeletre vonatkozó előterjesztést legkorábban február végén tervezi benyújtani a kormánynak.
Egységes szabályozást szeretnének a taxisok annak érdekben, hogy mindenki egyenlő esélyekkel és egyenlő feltételekkel vehessen részt a versenyben - jelentette ki Dudás Zoltán, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara közlekedési, szállítási és szállítmányozási osztályának elnöke szerdán Szegeden.
Londoni taxik hátsó ülésén évente majdnem 200 ezer mobiltelefont felejtenek - derült ki egy felmérésből.
Mától csak sárga taxival lehet utazni Budapesten. Az új taxirendelet egy évvel ezelőtti bevezetése után minden taxisnak meg kellett újítania engedélyét, annak egyik feltétele volt a jármű sárgára színezése.
Pályaudvarok, idegenforgalmi helyeken még mindig megjelenhetnek engedély nélküli fuvarosok - állítja a taxis szövetség elnöke. Ősszel újra tárgyalnak a taxis szervezetek a fővárossal, hogy megvitassák, miként lehetne az egyéves taxirendeletet továbbfejleszteni. A fogyasztóvédők azt mondják, tavaly kevesebb panasz volt a taxisokra, mint korábban - írta a híradó.hu.
Fontos a taxisok biztonsága, de az utasoké sem kevésbé lényeges, ezért is elfogadhatatlan egyes taxisok eljárása - közölte Tarlós István főpolgármester kedden az MTI-vel.
Az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) mélységesen felháborodott rajta és elítéli azoknak a taxisoknak a magatartását, akik rendkívül rossz hírbe hozták az ágazat minden dolgozóját az elmúlt napokban okozott durva és erőszakos cselekményeikkel - írta a szövetség.
Az új taxirendelet szeptember elsejei életbe lépése óta több száz taxi- és droszthasználati engedélyt vonatott vissza a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szabálysértések miatt.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft