"TAXI" címkével ellátott hírek
A gazdasági válság mellett az elmúlt húsz év szabályozatlansága okozta a legnagyobb problémát a taxisok számára. A szakma bízik abban, hogy a helyzet most változik - mondta az MKIK Közlekedés és Logisztikai Kollégium taxis szekciójának elnöke az MTI-nek szerdán.
Az egységes fóliázás - sárga tető - mellett 550 forintos alapdíjat és 290 forintos kilométerdíjat is szeretnének - írja a Népszabadság.
Frontálisan összeütközött két iránytaxi szombaton Algéria déli részén, a Malival közös határ közelében, Reggán és Bordzs Badzsi Moktar település között egy országos főúton.
Néhány órával a bűncselekmény elkövetése után elfogtak két román férfit, aki a gyanú szerint kirabolt és súlyosan bántalmazott egy kiskunhalasi taxist Pirtó határában - nyilatkozta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerdán.
A városvezetők és a budapesti taxisok között továbbra sincs összhang a tervezett szabályozásról - írta hétfői számában a Népszava.
Becsapódott egy boltba egy szabályosan közlekedő taxi egy ütközés során kedden a főváros VIII. kerületében; a balesetben egy járókelő súlyosan megsérült.
Legalább háromszáz forintos alapdíjat, 240 forintos kilométerdíjat és 80 forintos percdíjat rögzítő hatósági árat szeretne nyolc taxisszervezet Budapesten; erről szóló javaslatukat kedden juttatták el a Főpolgármesteri Hivatalhoz.
Az adóellenőrök a nem szokványos ellenőrzések újabb állomásaként, a Magyarország és Szerbia között zajló „taxisok” adózói morálját ellenőrizték. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi régiójának egyik adóellenőre személyszállítás szolgáltatását kérte egy közismert „fekete taxistól”. A taxis vállalta, hogy Szegedről Zentára szállítja az ellenőrt és két társát. Az utasokat az adózó Szeged belterületén felvette és a határ felé vette az irányt. Azonnal az ellenőrök tudtára adta, hogy a határon szót ne ejtsenek arról, hogy pénzért szállítja őket, ha kérdezik, akkor ez csupán baráti szívesség.
Madridból Londonba taxiztatta kutyáját egy brit nő. Amikor a taxis telefonon szembesült a kéréssel, azt hitte, vagy ő hall rosszul, vagy megbolondult a megrendelő, aki amúgy régi ügyfele. Kiderült, hogy jól hall, és a nő sem őrült meg.
Két autónyi határsértőt füleltek le csütörtök hajnalban Szeged-Szőreg területén a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség rendőrei. Az elfogásban együttműködött a Szegedi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja is, aki éjfél után vonta igazoltatás alá a két magyar taxit, illetve az egy szerbiai személygépjárművet.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft