"TEHETSÉG" címkével ellátott hírek
Szombat este a Madzagfalvi Napok keretein belül díjazták Békés város tehetséges fiataljait. Idén négy békési fiatal vehette át Izsó Gábor polgármestertől az elismerést.
Az elmúlt években már sikerült több olyan fiatalt bemutatnom a helyi újságunkban, akik már korábban elkerültek városunkból, az élet más helyszínre sodorta őket.
Már lehet jelentkezni a Nemzeti Tehetség Program idei pályázataira, a beadási határidő április 20. - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-vel.
Minden tehetséges gyereket és fiatal felnőttet igyekszik támogatni a kormány - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szombaton az M1 aktuális csatornán.
Rejtőzködő matektehetségeket keres gimnazisták - konkrétan a kilencedik osztályába járó diákok - között a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet Didaktikai Csoportja.
Azokat a Békés megyei diákokat díjazták Békéscsabán, akik az országos tanulmányi versenyeken dobogós helyezést értek el.
Farkas Evelin egész eddigi életét az irodalom iránti szeretete határozta meg.
A Szűcs Sándor nevét viselő informatikai tehetségkutató-versenyt hamarost, egészen pontosan április 18-án rendezik meg Békéscsabán, a BSZC Trefort Ágoston Szakképző Iskolájában. Az immár megyei hatókörű, második alkalommal életre hívandó számítástechnikai tehetségkutató-verseny egyik fő szervezője, Csökmei István Péter, alias CSIP elmondta: az informatika immár az élet minden területére befurakodott, s amellett, hogy például a szoftverfejlesztői szakág vastagon hiányszakmának számít, egyes szegmensekben gyakorlatilag nélkülözhetetlenné vált.
Visszavárják azokat a versenyzőket is, akik az első sorozatban nem jártak sikerrel.