"TEJTERMÉK" címkével ellátott hírek
Összefüggést talált a tejtermékek rendszeres fogyasztása és a szívbetegségek kockázatának csökkenése között nemzetközi kutatás.
Vizsgálatot indított a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szennyezett tejtermékek miatt, mert egyes üzletláncok bizonyos UHT termékeit szándékosan szennyezhette valaki; egyben a hivatal arra kéri a fogyasztókat, hogy vásárláskor minden esetben ellenőrizzék a termékek csomagolásának sértetlenségét.
Feleannyi tejterméket fogyasztanak a magyar gyerekek, mint amennyi szükséges lenne - derült ki egy országos felmérésből, amelyet a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) végzett a Danone Kft. megbízásából.
Kizárólag állati eredetű termékek nevezhetők tejterméknek és hozhatóak így kereskedelmi forgalomba az Európai Bíróság döntése szerint - mondta Harcz Zoltán, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke az M1 aktuális csatornán hétfőn.
Tíz magyar tej- és tejtermékgyártó üzem regisztrációját fogadta el a chilei hatóság hétfőn, ezek a vállalatok indíthatják elsőként szállítmányaikat a dél-amerikai országba - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) kedden az MTI-vel.
Elkészítette a legújabb magyar táplálkozási ajánlást a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.
Zsigó Róbert a földművelési tárca államtitkára elrendelte a tejtermékek országos ellenőrzését a tejtermelők hétfői budapesti demonstrációja nyomán - jelentette be a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elnöke.
A Dél-alföldi régió EP-képviselője legutóbb a termelői méz körül kialakult helyzetről szolgált friss, európai színtérről származó információkkal. A mezőgazdasági bizottság tagjaként tevékenykedő politikus azonban, mint fogalmazott: a tejtermelők és a libamájjal foglalkozók ágazati problémáit is a szívén viseli.
A Magyar Turizmus Zrt. is aktívan részt vesz a tejkampányban, például iskolai szemléletformáló munkával, a kézműves tejtermékek fogyasztókhoz való eljuttatásával népszerűsíti a minőségi magyar tejet és tejtermékeket.
A Kossuth Rádió Napközben című műsora arról készített összeállítást, hogy mikor gyanakodjunk, mire figyeljünk például a bor, a méz, a pirospaprika, a vaj, a sajt vagy a száraztészta esetében - írja a híradó.hu.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó