"TEKNŐS" címkével ellátott hírek
Több mint 1500, ragasztószalaggal körbetekert, dobozokba csomagolt teknőst találtak négy bőröndben a Fülöp-szigetek fővárosának repülőterén - írta a BBC hírportálja hétfőn.
Egy 228 millió éves csaknem teljes, megkövesedett teknőscsontvázlelet azt bizonyítja, hogy a teknősöknek evolúciójuk korai szakaszában nem volt páncélja.
Az állatokat kiszáradva és éhesen találták egy madagaszkári házban. A sugaras teknősök–- amelyeket a kereskedők csodálatos színű, sugarasan felosztott páncéljuk miatt tartanak - annyira ki voltak száradva, hogy sokukat hetekig kellett vízben áztatni – mondta el a New York-i székhelyű Wildlife Conservation Society illetékese.
Csaknem ezer pénzérmét operáltak ki egy 25 éves levesteknős gyomrából Thaiföldön. Ha minden jól megy, a hüllő még 55 boldog évnek néz elébe.
Több mint hétszáz védett teknőst foglalt le csütörtökön a horvát határőrség egy rutinellenőrzés során a boszniai-horvát határon Zupanjanál - közölte az Eszék-Baranya megyei határvédelmi hivatal.
Két ládában összesen 771 teknősivadékot találtak Madagaszkár fővárosa, Antananarivo repterén hétfőn. A kihalófélben lévő faj példányait zoknikba és pelenkák közé rejtették.
Négyezer kép közül 2014-ben itthon az Év Természetfotója díjat Selmeczi Dániel Körben című munkája nyerte el, amelyen egy malajziai teknős keresi pihenőhelyét. A Magyar Búvár Szövetségnél a búvárfotós szakágat segítő szolnoki búvár a fényképezés mellett filmezik: készített már a cápák kihalásának veszélyére figyelmeztető filmet is.
Elpusztult Misszionárius Pepe, a páratlan élővilágáról ismert Galápagos-szigetek egyik jelképének számító óriásteknős, halálához az ottani nemzeti park (PNG) tájékoztatása szerint a túlsúly és a magas koleszterinszint vezetett.
Az amazóniai folyami teknősmama hat hangot használ, amikor kicsinyeivel "beszél" - állapították meg brazil kutatók, akik éveken át készítettek hangfelvételeket, miközben a hüllőket tanulmányozták.
Harapós teknősök inváziója jöhet a magyarországi vizekben, mert túl sokan gondolják azt, hogy természetes, ha egy gazda szabadon engedi nagyra nőtt aligátorteknősét, vagy más hasonlóan veszélyes hüllőjét – véli Szilágyi István, a Fehérkereszt Állatvédő Liga kurátora a Közelről című műsorban a Kossuth Rádióban. A szakember arról is beszélt, emlősfajoknál is lehetnek problémák, miután egyre többen akarnak ormányos medvével egy fedél alatt élni.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft