"TÉL" címkével ellátott hírek
A technikai fejlődésnek köszönhetően egyre pontosabb és egyre hosszabb távú előrejelzésekre képesek a meteorológusok. Most már akár tíz napra is készíthető megbízható becslés, az ennél hosszabbakkal azonban továbbra is óvatosan kell bánni – mondta Tóth Tamás meteorológus.
Az indulás előtti motormelegítés kapcsán megoszlanak a vélemények, az viszont tény, hogy egyes országokban büntetik ezt a tevékenységet.
November utolsó napjaiban egyre téliesebbre fordul az időjárás. Az eső mellett többfelé várható havas eső, hó is. Lehűlésre is készülni kell: a leghidegebb órákban mínuszok várhatók, az északi völgyekben akár mínusz 10 fok is lehet, s néhol napközben is csak plusz 1-2 fok lesz.
A téli időjárás okozta esetleges rendkívüli helyzetek felszámolása érdekében szükségessé való közös feladatok címmel tartottak az érintett szervek sajtótájékoztatót a Békés Megyei Kormányhivatalban, szerda délután.
A téli időjárás okozta esetleges rendkívüli helyzetek felszámolása érdekében szükségessé való közös feladatok címmel tartottak az érintett szervek sajtótájékoztatót a Békés Megyei Kormányhivatalban, szerda délután.
Egy teljesen hétköznapi hír 2017 telén: a mai napon (január 28.), az ország területén -15 és -10 fok között lesz a hőmérséklet. Fontos az évszám, mert mióta „mediterrán ország lettünk”, sem hó, sem hideg nem jellemezte a téli hónapoknak. Más szóval jó régen nem volt igazi tél mifelénk…
A Lencsón is madárinvázió van?, kérdezte kétségbeesetten vasárnap reggel egy bájos, békéscsabai belvárosi olvasónk a népszerű közösségi oldal postaszolgálatán keresztül. Sok a varjú, mint mindig, de semmi plusz, válaszoltam.
Tartós, több napig tartó erős fagyok idején nem csak a táplálék, de a folyadék pótlása is kritikus tényezővé válik a madarak számára. Folyékony halmazállapotú vizet találni télen gyakran sokkal nehezebb, mint élelemhez jutni. Az ivás különösen a mind gyakrabban csapadékmentes teleken okoz gondot a madaraknak, amikor fagyott havat vagy zúzmarát sem tudnak csipegetni. Ezért a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) arra kéri a lakosságot, hogy az etetőkön itatók működtetésével is segítsük a madarakat.
A téli időszakra Magyarország bőven elég földgázzal rendelkezik, télen a lakosság gázfogyasztása 2,33 milliárd köbméter, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) javaslatára kidolgozott új szabályozás révén viszont a fűtési szezon kezdetén 3,7 milliárd köbméter földgáz volt a magyar gáztárolókban, az országban 3,2 millió háztartás fogyaszt gázt - mondta a MEKH szóvivője az M1 aktuális csatornán szerdán.
Szeptember végén nyílt adománybolt Miskolcon, november első felében pedig lesz egy Pápán is. Többféle szervezet, többféle módon üzemelteti ezeket és ilyenkor, a hideg beálltával egyre nő az adományozási kedv is.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft