"TELEFONOS CSALÓ" címkével ellátott hírek
Visszahívásos csalássorozatott leplezett le a Telenor, az elkövetők nem tudtak nagy kárt okozni - közölte a távközlési szolgáltató kedden az MTI-vel.
Csalás áldozataivá válhatnak azok, akik visszahívják az őket megcsengető ismeretlen külföldi telefonszámokat - mondta Garamvölgyi László, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában kedden.
A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) nevében próbáltak ismeretlenek telefonon pénzt szerezni, ezért a szövetség elővigyázatosságra kéri az ügyfeleket a szokatlan hívószámok fogadásakor.
Békés megyében az elmúlt napokban is becsaptak egy nőt. Ismeretlen telefonáló pénznyereményt ígért neki és rávette, hogy menjen el egy bankautomatához. A csaló több telefonszám egyenlegét töltette fel vele.
A NAV telefonon soha nem értesíti az adózókat, és nem kéri el ügyfelei bankszámlaszámát vagy egyéb bizalmas adatait - hangsúlyozza a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága annak kapcsán, hogy a hatóság egy telefonos csaló tevékenységéről értesült.
Békés megyében 2014 őszén több idős nőt hívott fel egy ismeretlen férfi. A hívott felek unokájának adta ki magát és pénzt kért kölcsön. A budapesti férfinak, akit Kondoroson fogtak el a rendőrök, a nyomozás adatai szerint egy társa is volt - írja a police.hu.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft