"TÉLI OLIMPIA" címkével ellátott hírek
A törökországi Erzurum is beszáll a 2026-os téli olimpia rendezési jogáért zajló versenybe.
Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke szerint sportdiplomáciai és sportszakmai szempontból is sikeresnek tekinthető a kis létszámú magyar csapat szereplése a hétvégén véget ért phjongcshangi téli paralimpián.
A dél-koreai szervezők szervezetten és rendkívül kedvesen fogadják a pénteken rajtoló phjongcshangi téli olimpiára érkező vendégeiket, és felkészültek a mínuszokra is.
A norovírus miatt kidőltek a biztonsági őrök, 41-en kórházba kerültek.
A magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók már Szöulban edzenek a jövő hét pénteken kezdődő phjongcshangi téli olimpiára.
Egy hónap múlva, február 9-én lobban fel a láng a dél-koreai Phjongcshangban a XXIII. téli olimpián, melyen eddig 12 magyar korcsolyázó szereplése biztos, s további hat síző részvétele valószínűsíthető.
Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetője azt mondta: várható volt, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) nem a kollektív büntetést alkalmazza majd Oroszországra a februári, phjongcshangi téli olimpiával kapcsolatban.
Megérkezett az olimpiai láng a dél-koreai fővárosba szerdán.
A francia sportolók nem utaznak a jövő évi téli olimpiára, ha addigra nagyon elmélyülne a koreai krízis. Az amerikaiak viszont azt mondják, hogy ők mennek.
Minden idők legjobb magyar téli olimpiai szereplésére készülnek a korcsolyázók a jövő februári, phjongcshangi játékokon Kósa Lajos, a magyar szövetség elnöke szerint.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó