"TEMESVÁR" címkével ellátott hírek
Halálos áldozatokat is követelő ítéletidő söpört végig vasárnap délután Románia nyugati részén: Temes megyében a vihar négy ember halálát okozta, egy ötödik áldozat pedig az Arad megyei Menyházán (Moneasa) vesztette életét.
Iraki bevándorlók csoportját találta a temesvári helyi rendőrség egy elhagyott épületben - közölte csütörtökön a Mediafax hírügynökség.
Harmadszor lett magyar állampolgár egy most 99 éves asszony, aki temesvári otthonában tette le pénteken az állampolgári esküt.
Temesvár lesz 2021-ben Európa egyik kulturális fővárosa, miután az illetékes zsűri a bánsági város projektjét nyilvánította győztesnek Romániából - adta hírül az MTI.
32 éve halt meg a világ egykori leggyorsabb úszója, ötszörös olimpiai bajnok, a dzsungel ura: Johnny Weissmuller.
Temesváron nyitja meg első romániai légi bázisát Európa legnagyobb fapados légitársasága, a Ryanair, amely november elsejétől hat nyugat-európai nagyvárosba és Bukarestbe indít járatokat - közölte pénteki számában a Nyugati jelen napilap.
Az 1989-es forradalom dokumentumai titkosságának a feloldását kezdeményezték szombaton egy temesvári évfordulós konferencia résztvevői.
Károly Róbert magyar király köztéri mellszobrát avatták fel szombaton Temesváron annak emlékére, hogy hétszáz évvel ezelőtt az Anjou-házi uralkodó Temesvárra költöztette Magyarország fővárosát, és nyolc éven át innen irányította az országot.
Információs és útbaigazító táblákat helyeztek el San Martino del Carso településen a Doberdó-fennsíkon harcoló szegedi 46. és a temesvári 61. gyalogezredek emlékműveinél és a helyi múzeum előtt magyar és olasz civil szervezetek önkéntesei – tájékoztatta a szegedi Meritum Egyesület az MTI-t.
Battonyán, egy Hunyadi utcai családi ház falán lévő cégtáblán a következő felirat olvasható: Zöldhő-Geofűtés Kft., Padlófűtés, víz- villanyszerelés, automatizálás, napkollektorok, kaputelefon, kapumozgatás szerelő. A cég megtalálható az interneten is, saját honlapja van, azon keresztül is fel lehet vele venni a kapcsolatot. Nem tipikus vállalkozás Békés megye déli, zsíros termőföldekkel dúsan ellátott területén.