"TEMESVÁR" címkével ellátott hírek
Két hétig tartó bojkottot hirdetett Nicolae Robu temesvári polgármester ellen és tüntetőleg kivonult az elöljáró sajtóértekezletéről kedden az újságírók többsége, tiltakozásul amiatt, hogy Robu több ízben sértegette az őt bíráló médiumok képviselőit.
Halálos áldozatokat is követelő ítéletidő söpört végig vasárnap délután Románia nyugati részén: Temes megyében a vihar négy ember halálát okozta, egy ötödik áldozat pedig az Arad megyei Menyházán (Moneasa) vesztette életét.
Iraki bevándorlók csoportját találta a temesvári helyi rendőrség egy elhagyott épületben - közölte csütörtökön a Mediafax hírügynökség.
Harmadszor lett magyar állampolgár egy most 99 éves asszony, aki temesvári otthonában tette le pénteken az állampolgári esküt.
Temesvár lesz 2021-ben Európa egyik kulturális fővárosa, miután az illetékes zsűri a bánsági város projektjét nyilvánította győztesnek Romániából - adta hírül az MTI.
32 éve halt meg a világ egykori leggyorsabb úszója, ötszörös olimpiai bajnok, a dzsungel ura: Johnny Weissmuller.
Temesváron nyitja meg első romániai légi bázisát Európa legnagyobb fapados légitársasága, a Ryanair, amely november elsejétől hat nyugat-európai nagyvárosba és Bukarestbe indít járatokat - közölte pénteki számában a Nyugati jelen napilap.
Az 1989-es forradalom dokumentumai titkosságának a feloldását kezdeményezték szombaton egy temesvári évfordulós konferencia résztvevői.
Károly Róbert magyar király köztéri mellszobrát avatták fel szombaton Temesváron annak emlékére, hogy hétszáz évvel ezelőtt az Anjou-házi uralkodó Temesvárra költöztette Magyarország fővárosát, és nyolc éven át innen irányította az országot.
Információs és útbaigazító táblákat helyeztek el San Martino del Carso településen a Doberdó-fennsíkon harcoló szegedi 46. és a temesvári 61. gyalogezredek emlékműveinél és a helyi múzeum előtt magyar és olasz civil szervezetek önkéntesei – tájékoztatta a szegedi Meritum Egyesület az MTI-t.