"TEMETŐ" címkével ellátott hírek
A román védelmi minisztérium tárgyalást javasolt Magyarországnak a katonai temetők, kifejezetten az úzvölgyi sírkert ügyében, a megbeszélésre a június 24. és 28. közötti időszakot jelölte meg szerdán kiadott közleményében.
Csaknem száz sírt meggyaláztak Franciaország keleti részén, a Strasbourghoz közeli Quatzenheim zsidó temetőjében, horogkeresztet festettek rájuk - közölte kedden a helyi prefektúra, amely a "leghatározottabban elítélte ezt a gyalázatos antiszemita cselekményt".
Áder János köztársasági elnök első világháborús emlékhelyeket keresett fel szlovéniai látogatásának második napján, szombaton.
Évente több száz elítélt dolgozik önkéntesen, díjazás nélkül országszerte a temetők tisztán tartásán, szerdán, mindenszentek ünnepén pedig a márianosztrai fogvatartottak a helyi rabtemetőt teszik rendbe - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) kedden az MTI-vel.
Ami az őzeknek fogyasztható, azt megeszik a vásárhelyi katolikus temetőben. Egy magasabb, ép kerítés oldhatja meg a problémát.
A rendőrség a polgárőrséggel közösen országszerte segíti a temetőkbe látogatók közlekedését, egyben fokozott óvatosságra kéri őket.
November első napján elhunyt szeretteinkre emlékezünk. Sajnos vannak olyanok, akik ezt az alkalmat használják fel arra, hogy a temetőkben és környékükön meglopják embertársaikat.
Összesen 68, négy- és háromezer évvel ezelőtti temetőt tárt fel egy nemzetközi régész kutatócsoport Békés település határában az elmúlt öt évben. A kutatók szerdán, a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeumban számolnak be a feltárások eredményeiről.
Több ember, köztük egy rendőr is életét vesztette az egyik moszkvai temetőben kitört lövöldözésben. A tűzpárbaj a miatt tört ki, mert a közép-ázsiai és kaukázusi származású munkások nem tudtak megállapodni arról, hogyan osszák fel egymás között a temetőgondozási feladatokat - írja a hvg.hu.
A város sírkertjei közül a Szalontai úti Szigeti temető a rendszerváltást követően visszakerült a Sarkad-Belvárosi Református Egyházközség tulajdonába. A tulajdonos az elmúlt esztendő tavaszán kereste meg a Körösháti temetőt már évek óta eredményesen működtető önkormányzatot, hogy vegye át működtetésre a város másik sírkertjét is. Sarkad Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2015 márciusában hozott döntést a Szigeti temető működtetésének átvételéről, s a működtetés a Városgazdálkodási Iroda feladata lett a tavalyi esztendő áprilisától, mely kapcsán a várost üzemeltető intézmény nagy erőkkel hozzálátott a temető rendbetételéhez, az elodázhatatlan felújítások megkezdéséhez.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft