"TERÉZ KÖRÚTI ROBBANTÁS" címkével ellátott hírek
A Teréz körúti robbantás ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség élet elleni és közbiztonság elleni bűncselekmények miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken - közölte az ügyészség pénteken az MTI-vel.
P. László ügyvédjén keresztül panaszt is tett: újra egyszemélyes cellában szeretne ülni.
A magyar rendőrség történetében talán egyedülállóan intenzív hajtóvadászat után, nem egészen egy hónappal azt követően, hogy majdnem kioltotta két rendőr életét, elfogták P. Lászlót, a Teréz körúti robbantót. Az elfogás hírét éppen egy évvel ezelőtt, 2016. október 19-én jelentette az M1 csatorna.
Fel nem használt robbanóanyagokat találtak korábban a tűzszerészek abban a présházban, ahol a merénylettel gyanúsított férfi kísérletezgetett, emiatt lehet, hogy még egy vádpontban felelnie kell majd.
Fertőző betegséget szedett össze a két rendőrt házi készítésű bombával megsebesítő férfi.
Júniustól újra szolgálatba áll a tavaly őszi Teréz körúti robbantásban megsérült járőrpáros, Andirkó Szabina és Vantara László. Szeretnének a robbantó szemébe nézni a bíróságon.
Újabb három hónappal meghosszabbította a Teréz körúti robbantás gyanúsítottjának előzetes letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság. A végzés ellen P. László fellebbezett, így az nem jogerős.
Március 8-án folytatódik a tavaly szeptemberi, Teréz körúti robbantással meggyanúsított P. László kihallgatása - mondta a férfi ügyvédje szerdán az MTI-nek.
A Budai Központi Kerületi Bíróság április 21-éig meghosszabbította annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy szeptember 24-én a budapesti belvárosban robbantást követett el, amelynek következtében két rendőr súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett - közölte a Fővárosi Törvényszék szerdán az MTI-vel.
Beismerő vallomást tett a Teréz körúti merénylet gyanúsítottja – állítja a PestiSrácok.hu a férfi ügyvédjére hivatkozva.