"TERHESSÉG" címkével ellátott hírek
A magzat neme befolyásolja a kismama szervezetének immunválaszát - állapította meg az Ohiói Állami Egyetemen orvosainak tanulmánya.
A várandóság alatti mozgással szemben az a leggyakoribb kifogás, hogy a kismamák félnek, nehogy a magzatuknak ártsanak a sporttal. A másik népszerű indok, hogy terhesség alatt „kettő helyett kell enni”, mozogni viszont nem kell. Pedig nagyon sokat segít a sport.
Először édesanyja terhességének 23. hetében, majd 12 héttel később is világra jött egy kislány Texasban. Az első megszületésekor daganatot távolítottak el a farokcsontjáról, majd visszahelyezték, hogy tovább fejlődhessen.
Az énekesnő nem titkolta, hogy "dolgozik" párjával a babaprojekten, de a rajongók nem gondolták, hogy ilyen hamar sikerül teherbe esnie.
Az anya agyhalála után 55 napig a nő méhében életben tartott, majd a terhesség 27. hetében császármetszéssel megszületett babát engedtek haza egy lengyelországi kórházból, a gyermeknek esélye van a normális fejlődésre - számolt be róla kedden az RMF FM lengyel rádió.
A zikavírus fokozott brazíliai előfordulása miatt az amerikai járványügyi hivatal (CDC) nem tanácsolja a terhes nőknek, hogy augusztusban elutazzanak a nyári olimpiai játékok helyszínére, Rio de Janeiróba - olvasható a szervezet ajánlásában.
Egy bizonyos határig a kor nem zárja ki, hogy egészséges gyermeket szüljenek a nők - mondta az MTI-nek Csermely Gyula szülész-nőgyógyász.
A várandós anya étrendje összefügghet azzal, mekkora lesz a baba veleszületett szívproblémáinak kockázata - derült ki egy nagy létszámú amerikai vizsgálatból.
Egy új kutatás szerint a mobiltelefonok hangjai, rezgései hatással vannak a terhes nőkre, megzavarhatják a magzatot.
Világszerte átlagosan 10 csecsemőből 1 korábban születik, mint kellene. A hazai arány egy kicsivel jobb, 9%. A legtöbbször konkrét okra vezethető vissza, sokszor azonban mégis minden óvatosság ellenére idő előtt indul meg a szülés. Az orvostudomány fejlődésének köszönhetően egyre több pici életét sikerül megmenteni. A Koraszülöttek Világnapján az ilyen babák küzdelmeire hívják fel a figyelmet.