"TERMÉK" címkével ellátott hírek
Semmilyen különbség nincs az Aldi több országban is forgalmazott sajátmárkás termékeinek minősége között, az üzletlánc által is árult, más nemzetközi márkák gyártói viszont maguk felelnek a minőségért - hangsúlyozta Bernhard Haider, az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. ügyvezető igazgatója a társaság biatorbágyi központjában rendezett pénteki sajtóbeszélgetésen.
Egyes okostelefon- és táblagépgyártó vállalatok olyan nehézkesen fogalmazzák meg termékleírásaikat és közleményeiket, mintha kifejezetten azok megértését akarnák megakadályozni - derül ki német üzleti tanácsadó vállalatok és a Hohenheim egyetem közös tanulmányából.
Hosszú évtizedek után ismét megjelent Kassán termékeivel az állami tulajdonú Hollóházi Porcelángyár, helyi vállalkozók szombaton márkaboltot nyitottak a felvidéki városban.
Határérték feletti benzolszármazék (PAH) tartalom miatt újabb füstölt sprotni halkonzerveket vontak ki a kereskedelmi forgalomból az élelmiszerbiztonsági szakemberek - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán az MTI-vel.
Az építőipari recesszió miatt az építőanyagok felvevő piacát zömében a felújítások adják, de ez a szegmens nem tudja felvenni az új építések miatt kiesett építőanyag-mennyiséget -közölte a Magyar Építőanyagipari Szövetség.
Csaknem 30 százalékkal visszaesett a cápauszony importja Hongkongban azóta, hogy kampánnyal győzködik a légi- és hajótársaságokat: ne szállítsák a Kína-szerte fogyasztott terméket.
Szeptember elsejétől a vásárlók könnyebben ki tudják majd választani a boltokban a magyar vagy a hazai termékeket. Lejár ugyanis a tavaly elfogadott magyar termékrendeletben megfogalmazott türelmi idő, így csak azt lehet magyar terméknek nevezni, ami 100 százalékban itthoni alapanyagot tartalmaz.
A kormány 2,6 milliárd forintot biztosított a sertéságazat helyzetét javító halaszthatatlan stratégiai intézkedésekre, mert most már csak gyors és határozott kormányzati lépésekkel lehet segíteni.
A Magyar Gasztronómiai Egyesület szerint új védjegyrendszer szükséges a kiváló magyar élelmiszerek jelölésére, mert a jelenlegi legfeljebb a középszerűt értékeli.
Már a legtöbben kezdünk hozzászokni a reklámújságokhoz. Úgyis minden hónapban egyszer-kétszer bedobják a postaládába, akkor miért is ne lapozgatnánk végig őket? Most az ünnepek előtt ráadásul még kecsegtetőbb ajánlatokkal készülnek az áruházak, például sonka téren. Ezek néhány esetben nagyon vonzónak tűnnek, de honnan tudjuk, meg biztosan, hogy az olcsó nem jelent feltétlenül silány minőséget, és a drága nem biztos, hogy kiváló terméket rejt? Azért, hogy még időben - a nagy bevásárlás előtt - pontos képet kapjunk minderről, ismét a fogyasztóvédőkhöz fordultunk.