"TERMÉSZETVÉDELEM" címkével ellátott hírek
Ma ugranak Magyarország és Európa-szerte a Természetvédelmi Világalap (WWF) Nagy Ugrás kampányának keretében több mint 500 helyen százezrek folyókba és más természetes vizekbe, hogy felhívják a figyelmet az éltető vizek fontosságára. Az akció magyarországi központi helyszíne idén Göd lesz.
Európa erdeinek több mint a fele eltűnt az elmúlt 6000 évben a mezőgazdasági területek iránti megnövekedett igény és a fa tüzelőanyagként való hasznosítása miatt - állapították meg a Plymouth Egyetem kutatói.
A természetvédelem ma már szervesen összekapcsolódik a vadászattal, a vadgazdálkodással - mondta V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára vasárnap a Vas megyei vadásznap megnyitóján.
Az elmúlt másfél évtizedben megfeleződött a hazai fecskeállomány, azaz mára minden második madár eltűnt az ereszek alól, holott a madárcsoport szerepe a klímaváltozás miatt egyre fontosabbá válik az emberek, társ- és haszonállataink egészségvédelme szempontjából.
A Fidesz elkötelezett a természetvédelem mellett, a következő európai uniós ciklus forrásai soha nem látott fejlesztéseket tesznek lehetővé - közölte a nagyobbik kormánypárt szombaton az MTI-vel.
Az LMP szerint míg a kormánypártok csak beruházási célpontként tekintenek a parkokra és közkertekre, addig ők ökopártként olyan országot szeretnének teremteni, amelyben a természeti értékeket nem kell félteni a "politikai őrülettől".
Természetvédők és turisztikai vállalatok szeretnék elérni, hogy Canberra szabjon gátat a tervezett szénkikötő-bővítéseknek a régióban. A kormány szerint a globális klímaváltozás, a farmok szennyvize és a töviskoronás tengeri csillag elszaporodása a legnagyobb veszély.
Egy kutatócsoport új fajként írt le egy Bolíviában fellelt, és korábban más fajhoz sorolt aranydenevért - írta a híradó.hu.
Európa-szerte, így Magyarországon is egyre kevesebb a ligeti szőlő. E védett növényfaj megóvása komoly kihívást jelent a természetvédelmi szakemberek számára. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság területén a Maros-árterében található néhány száz tő belőle.
Természetvédő szervezetek ellenzik az Európai Unió és az Egyesült Államok között tervezett szabadkereskedelmi megállapodást, mert az véleményük szerint veszélybe sodorhatja többek között Magyarország GMO-mentességét - közölte szerdán a Greenpeace, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a Védegylet közös közleményben az MTI-vel.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés