"TERROR HÁZA MÚZEUM" címkével ellátott hírek
Hét évvel Buda, Pest és Óbuda egyesítése (1873) után tervezte Feszty Adolf az Andrássy út 60. számú neoreneszánsz épületet, a főváros legszebb sugárútjának ezt a palotáját szemelte ki a 20. századi két magyarországi terrorrendszer, a nyilas és a kommunista diktatúra terrorgépezetének székhelyéül. A „Hűség Háza” pincéiben a magyar nemzetiszocialisták emberek százait kínozták meg és gyilkolták le.
Egészen a rendszerváltozásig, 1990-ig konszenzus volt abban a történészek, politikusok között, hogy a 2. világháborúban, 1944. március 19-én a német hadsereg, a Wehrmacht megszállta a Harmadik Birodalommal szövetséges Magyarországot. Mint ahogyan jószerivel abban is egyetértés alakult ki, hogy jelentős polgári nemzeti ellenállás nem létezett hazánkban, bizonyára csupán valamiféle félreértés folytán végezték ki dr. Bajcsy-Zsilinszky Endrét és társait. A szélsőjobboldaltól a Független Kisgazdapártig eljutott szarvasi születésű politikus csak 1986-ban kapott szobrot a budapesti Deák téren.
Nem kér bocsánatot a szakszervezetektől egy esszéje miatt, ellenben vitára invitálja Mesterházy Attilát, az MSZP elnökét és Jávor Benedeket, az LMP parlamenti képviselő-frakciójának vezetőjét Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója.
A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége szerint a Terror Háza Múzeum főigazgatója a hazai munkavállalókról mint "elkényelmesedett, nagyigényű, ellustult és főleg felelősséget vállalni nem akaró dolgozókról" írt egy elemzésében.
Több 1956-os szervezet, valamint a politikai üldözöttek közösségei fejezték ki "mélységes felháborodásukat" nyilatkozatukban amiatt, hogy Medgyessy Péter volt szocialista miniszterelnök, aki a Kádár-rendszerben szigorúan titkos tisztként is tevékenykedett, szerepel a Terror Háza Múzeum reklámfilmjében.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft