"TERRORIZMUS" címkével ellátott hírek
Ökumenikus imádságot tartottak Budapesten a terrorizmus vádjával Romániában elítélt Beke István és Szőcs Zoltán, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) kézdivásárhelyi, illetve erdélyi szervezetének vezetője szabadulásáért.
Az európaiak többsége változatlanul a migráció miatt aggódik, arányuk tavasz óta folyamatosan emelkedik, a második helyen pedig legtöbben a terrorizmust jelölték meg az Európai Unió (EU) kiemelkedő problémájaként - derült ki az Európai Bizottság pénteken kiadott felméréséből.
Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerdán Brüsszelben együttérzését fejezte ki az előző esti strasbourgi lövöldözés áldozatainak hozzátartozóival, valamint ezzel párhuzamosan kiemelte, a támadás rámutat, hogy a terror a migrációval együtt beköltözött Európába.
Terrorizmus finanszírozása miatt indult per egy kurd házaspár ellen hétfőn a Szegedi Törvényszéken.
Az Egyesült Államok úgy látja, hogy a terrorizmus visszaszorulóban van a világban: ez a vélekedés állhat annak hátterében, hogy az Egyesült Államok csökkenti terrorizmus elleni erőinek létszámát Afrikában – mondta Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő szombat reggel az M1-en.
Államilag szponzorált terrorizmusnak nevezte Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő Dzsamál Hasogdzsi szaúdi újságíró megölését szerdán az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.
Magyarország kolozsvári főkonzulátusán tartott csütörtöki sajtótájékoztatón jelentette be Lomnici Zoltán korább legfelsőbb bírósági elnök és Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő, hogy a jog és a nyilvánosság eszközeivel próbálnak tenni a terrorizmus vádjával elítélt Beke István és Szőcs Zoltán szabadon bocsátásáért.
Elfogtak és előzetes letartóztatásba helyeztek Németországban hétfőn hat feltételezett szélsőjobboldali terroristát.
Az orosz állampolgárságú férfi Németország területén akart robbantásos merényletet elkövetni a berlini legfőbb ügyészség szerint.
Nem a terroristák tömeges visszatérésére, hanem a helyben radikalizálódó terroristák felderítésének nehézségére figyelmeztetnek a nemzetbiztonsági szolgálatok - mondta Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó