"TERRORSZERVEZET" címkével ellátott hírek
Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő szerint a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet szervezettsége gyengülhet vezetőjének halálával.
A Boko Haram nigériai terrorszervezet több ezer embert ölt meg és több százezren menekültek el a tevékenysége miatt - mondta a Magyar Afrika Társaság elnöke, az M1 aktuális csatornán kedden.
Elfogták szombat reggel az ETA (Baszkföld és Szabadság) nevű terrorszervezet 2008 óta szökésben lévő vezetőjét a franciaországi Ascain településen - közölte a spanyol belügyminisztérium.
Több, főként Nyugat-Európában élő lengyelt is toborozhatott soraiba az Iszlám Állam (IÁ) - írta kedden a Rzeczpospolita című lengyel napilap, szakértői véleményt is idézve, amely szerint a terrorszervezet a vallási szektákéhoz hasonló módszereket használ európai híveinek beszervezéséhez.
Egyre több koszovói nő harcol Irakban és Szíriában az Iszlám Állam terrorszervezet soraiban - közölte szerdán értesülését a Zeri című pristinai napilap a honlapján.
Megerőszakolta Kayla Mueller amerikai túszt Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet vezetője, az amerikai kormány pedig értesítette erről a nő szüleit - közölte pénteken az amerikai ABC televízió híradója meg nem nevezett terrorelhárítási forrásokra hivatkozva.
A spanyol központi büntetőbíróság eljárást indít a Boko Haram nevű szélsőséges iszlamista szervezettel és vezetőjével, Abubakar Sekauval szemben, terrorcselekmények és emberiesség elleni bűntettek miatt - jelentették be csütörtökön Madridban.
Terrorcsoportnak nyilvánította a Hamász radikális palesztin szervezetet szombaton a sürgős ügyekben eljáró kairói különleges bíróság, tovább mélyítve ezzel a feszültséget Egyiptom és a szomszédos Gázai övezetet uraló iszlamisták között.
Az Iszlám Állam (IÁ) nevű szélsőséges szunnita terrorszervezet azzal fenyegetett meg több mint háromszáz jazidi kurd családot, hogy megölik őket, amennyiben nem térnek át a muszlim hitre - számoltak be szombaton szemtanúk és egy jazidi képviselő a Reuters hírügynökségnek - olvasható a híradó.hu-n.
A Kelet-Turkesztáni Iszlám Mozgalom (ETIM) nevű terrorszervezetet tette felelőssé a kínai rendőrség a május eleji, halálos áldozatokkal járó öngyilkos merényletért, amelyet az északnyugat-kínai Hszincsiang székvárosában, Urumcsiban követtek el - jelentették be vasárnap.