"TERSÁNSZKY JÓZSI JENŐ" címkével ellátott hírek
Emléktáblát avattak Tersánszky Józsi Jenő író születésének 130. évfordulója alkalmából szülőháza közelében a vasárnapig tartó Nagybányai Magyar Napok keretében.
Festőművésznek készült, aztán a jogi egyetemre indult, de tandíját elmulatta, börtönben is ült A céda és a szűz című kisregényének „szeméremsértő” stílusáért. Volt saját kabarétársulata és fellépett zenehumoristaként a közkedvelt író. Ma 48 éve hunyt el Tersánszky Józsi Jenő - írja a híradó.hu.
A minap az egyik gyermekkori haverom templomi esküvőjére voltunk meghívva. Nagyon szép volt a pár, a rituálé, és természetesen a pap beszéde is. De miután az isten előtti egybekelés témájára tért rá, egyszer csak kibújt a szög a zsákból… Ugyanis a tiszteltes szerint „az élettársi viszony lefokozza a házasság szentségének a rangját”. Ekkor a vadfeleségem (11 éve vagyunk együtt hóban, sárban, légben, fényben) fülébe súgtam: „Drágám, hajjj… mi már évek óta toleráljuk az intoleránsokat”. Címünkkel kapcsolatban egy-két hasonszőrű báránykával értekeztem.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft