"TESLA" címkével ellátott hírek
Minden jel arra mutat, hogy egyes országokban már a rendfenntartó erők is odafigyelnek a környezetbarát autózásra.
Olasz tulajdonosa minden eddiginél nagyobb távolságot autózott ki a Tesla Model S-ből. Az eredmény alapján Budapestről Stuttgartba vagy Firenzébe is simán el lehetne jutni.
Egy lépéssel közelebb került Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója az első vákuumcsatornás mágnesvonat (hyperloop) pálya kiépítéséhez.
Dél-Ausztráliában hoz létre a Tesla egy 100 MW-os lítium-ion akkumulátort, ami a világ eddigi legnagyobb ilyen szerkezete lesz. Ha elkészül, 30 ezer háztartást lát majd el árammal.
A Powerwall 2 rendszere a tetőből nyeri az energiát, amit a falra szerelt akkumulátorban tárol el, így bármikor el tudjuk használni, amikor éppen nem süt a nap. Így kerek a történet.
Ez volt a világ első ilyen balesete. Az amerikai közlekedési hatóság vizsgálódik az ügyben.
Elképesztő mennyiségű pénzt keres a Tesla az eddig legolcsóbb modelljével. Egyetlen hét alatt közel 30 dollárral erősödött a cég részvényeinek értéke, és még nem látni, hol a vége.
A 2015-ös esztendő legütősebb autós eseményének (szubjektív) a Csabagyöngye Kult Központ Agóra terme adott otthont. Az - országos összevetésben is - első alkalommal életre hívott elektromos és hibridautó kiállításon nyilvánvalóvá vált, hogy a jövő sokkal szórakoztatóbb, mint ahogyan azt a sci-fi írók általában látják, illetve láttatják. A következő visszapillantó tükörben egy zöldebb, tisztább, környezetbarát világ képe rajzolódik ki...
Az elektromos mobilitás terjedésének támogatása és a robbanómotoros járművek egyeduralmának megtörése céljából minden jóhiszemű felhasználónak szabadon hozzáférhetővé teszi technológiai szabadalmait a Tesla - írja az Automotive News hírportál. A döntést Elon Musk vezérigazgató csütörtökön, blogjában jelentette be.
A Tesla Motors gyárat épít Európában mihelyt az éves eladások elérik a 160 ezret a régióban - közölte Elon Musk vezérigazgató az Automotive News Europe hírportállal a Tesla Model S első példányainak átadásakor brit vevőknek Londonban.