"TESLA" címkével ellátott hírek
Hosszú évek várakozása után kedden este, magyar idő szerint 21:45-kor végre megnyomhatták a start gombot Elon Muskék, hogy kilőjék a világ egyik legnagyobb hordozórakétáját, a Falcon Heavyt, és a Nap körüli pályára állítsák vele a Tesla legújabb elektromos autóját, a Roadster 2-t.
Egy hete készült el, mostantól pedig élesben is működik a világ legnagyobb akkumulátora, amit fogadásból épített a Tesla Dél-Ausztráliában. A napokban már szükség is lehet rá.
Minden jel arra mutat, hogy egyes országokban már a rendfenntartó erők is odafigyelnek a környezetbarát autózásra.
Olasz tulajdonosa minden eddiginél nagyobb távolságot autózott ki a Tesla Model S-ből. Az eredmény alapján Budapestről Stuttgartba vagy Firenzébe is simán el lehetne jutni.
Egy lépéssel közelebb került Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója az első vákuumcsatornás mágnesvonat (hyperloop) pálya kiépítéséhez.
Dél-Ausztráliában hoz létre a Tesla egy 100 MW-os lítium-ion akkumulátort, ami a világ eddigi legnagyobb ilyen szerkezete lesz. Ha elkészül, 30 ezer háztartást lát majd el árammal.
A Powerwall 2 rendszere a tetőből nyeri az energiát, amit a falra szerelt akkumulátorban tárol el, így bármikor el tudjuk használni, amikor éppen nem süt a nap. Így kerek a történet.
Ez volt a világ első ilyen balesete. Az amerikai közlekedési hatóság vizsgálódik az ügyben.
Elképesztő mennyiségű pénzt keres a Tesla az eddig legolcsóbb modelljével. Egyetlen hét alatt közel 30 dollárral erősödött a cég részvényeinek értéke, és még nem látni, hol a vége.
A 2015-ös esztendő legütősebb autós eseményének (szubjektív) a Csabagyöngye Kult Központ Agóra terme adott otthont. Az - országos összevetésben is - első alkalommal életre hívott elektromos és hibridautó kiállításon nyilvánvalóvá vált, hogy a jövő sokkal szórakoztatóbb, mint ahogyan azt a sci-fi írók általában látják, illetve láttatják. A következő visszapillantó tükörben egy zöldebb, tisztább, környezetbarát világ képe rajzolódik ki...