"TESTNEVELÉS" címkével ellátott hírek
Új módszereket és minőséget vezetnek be az iskolai testnevelésben - hangzott el a Magyar Diáksport Szövetség kiemelt projektje, az úgynevezett T.E.S.I. (Testnevelés az Egészségfejlesztésben Stratégiai Intézkedések) projektzáró rendezvényén.
Nemzetközi konferenciát tartanak Budapesten a minőségi testnevelésről. Felszólalt az Emmi parlamenti államtitkára is.
Bevezethetik a darts sportágat a magyar közoktatásba - hangzott el a Magyar Darts Szövetség hétfői sajtótájékoztatóján.
Elkezdődött az iskola. Nemcsak a szellemi fejlődés a fontos, hanem a testi fejlődés is. Milyen szerepet játszik a testnevelés a világ egyes országaiban? Mik az iskolákban is közvetített, népszerű sportok? Milyen az infrastruktúra Japánban, Ausztráliában, Törökországban, az Egyesült Államokban, Kínában, Srí Lankán? Ezekre a kérdésekre próbáltak választ adni a Kossuth Rádió Horizont című nemzetközi magazinjában.
Önálló intézményként, Testnevelési Egyetem néven működik szeptember 1-től a Semmelweis Egyetemről leváló testnevelési és sporttudományi kar.
November végéig közel hétezer pedagógus vesz részt az új típusú iskolai fizikai állapotfelméréshez kapcsolódó képzésen és a Magyar Diáksportszövetség (MDSZ) jóvoltából már csaknem az összes, több mint 3600 nappali rendszerű oktatási intézmény megkapta az ehhez szükséges ingyenes eszközcsomagot is.
Pedagógus életpálya modell, pedagógusfizetés emelése, iskolában kötelezően eltöltendő idő, Békéscsabai Tankerület, csupa merőben új fogalmak. Olyan, amelyek még tavaly sem voltak kapcsolatba hozhatóak az iskolakezdéssel. Az idén azonban már csak ezek, és sok egyéb újdonság mentén lehetett elkezdeni a tanévet, melynek első negyede már el is szaladt.
Diákokat és felkészítő tanáraikat látták vendégül szerda délután a Békés Megyei Kormányhivatal épületében. A viharsarki tanulók az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen elért kiváló teljesítményük okán részesültek elismerésben.
Jövőre új, egységes módszerrel mérhetik fel a diákok állóképességét az iskolákban, amelyet az a Kenneth Cooper állított össze, aki a róla elnevezett, 12 perc folyamatos futásból álló tesztet is megálmodta. Az új felmérés gyerekbarát, a cél, hogy megszeressék a mozgást.
Az általános testnevelési kötelezettség felsőoktatásba való bevezetésével szeretné javítani az egyetemi tömegsport helyzetét a Hajós Alfréd Terv. A felsőoktatási sport szakmai és fejlesztési programját 2020-ig átfogó Terv idén szakmai és társadalmi egyeztetésekkel indul.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft